Deze mama liet het moment zien waarop haar dove kinderen voor het eerst horen

Janine image
door Janine

22 April 2023

Deze mama liet het moment zien waarop haar dove kinderen voor het eerst horen
Advertisement

De zorg voor je kinderen is de prioriteit voor elke zichzelf respecterende ouder en dat is een feit. Er zijn echter situaties waar bijzonder moeilijk mee om te gaan zijn en die de zorg voor onze geliefde wezens veel ingewikkelder maken dan normaal.

Een voorbeeld hiervan zijn deze twee prachtige broertjes die ter wereld kwamen zonder helaas enig geluid te kunnen horen. Maar hun ouders gaven hen alle liefde en aandacht die ze nodig hadden en toen... het keerpunt!

via People

Advertisement

Felicia Aquilo en haar man Steve zijn een jong verliefd stel die ouders zijn geworden van twee prachtige kinderen: Silas, 5, en Isaiah, 2 jaar. Helaas zijn beiden doof geboren, wat nogal vreemd is als we bedenken dat geen van hun familieleden ooit aan een dergelijke "doofheid" heeft geleden. Pappa en mamma pasten zich echter al snel aan door te leren communiceren met hun kleintjes door middel van gebarentaal en een bepaalde vorm van "gesproken taal", gericht op liplezen.

In het begin was het best moeilijk, vooral voor Felicia, toen ze nadacht over hoe ze een solide relatie met haar kinderen kon opbouwen zonder verbale communicatie.

Om hun dierbare kinderen goed te doen, hebben man en vrouw besloten om "alles op alles” te zetten.

Advertisement
Felicia Aquilo/Instagram

Felicia Aquilo/Instagram

Hoewel ze er in principe geen voorstander van waren, omdat ze van plan waren hun kinderen te laten kiezen wanneer ze meerderjarig werden, hadden ze besloten om naar gespecialiseerde artsen te luisteren en cochleaire implantaten te proberen.

"Ik wist niet of ze me ooit 'ik hou van jou' zouden horen zeggen of dat ze ooit hun eigen stem zouden horen," zei Felicia geëmotioneerd. "Het is echt een wonder: voorheen namen ze geen geluid waar en nu kunnen ze ineens naar ons luisteren, meedoen met wat we doen en zeggen. Het was een magische ervaring”, voegde de vrouw er vol blijdschap aan toe.

Even ontroerend is hoe Silas, de oudere broer, voor de jongere Isaiah zorgt: "hij neemt de 'verantwoordelijkheid' op zich om ervoor te zorgen dat de processors van het apparaat van zijn kleine broer altijd aanstaan ​​en werken, hij is zo lief!”, vertelden de ouders.

Het delen van hun ervaringen op sociale media is erg belangrijk voor deze familie: ze zijn van plan om al die mensen die soortgelijke moeilijkheden hebben ondervonden, aan te moedigen en te ondersteunen om hen te laten weten dat er altijd hoop is.

Advertisement