Meisje is geboren met 100 tumoren en heeft weinig overlevingskans: na 18 maanden verdwijnen ze en is ze gered

Janine image
door Janine

01 September 2022

Meisje is geboren met 100 tumoren en heeft weinig overlevingskans: na 18 maanden verdwijnen ze en is ze gered
Advertisement

Een baby krijgen is een onbeschrijfelijke emotie. Degenen die er sterk naar verlangen en besluiten om ouders te willen worden, willen niets liever dan een serene en gelukkige realiteit naast hun kind leven, dat het gezond is en dat het sterk en rustig opgroeit. In veel gevallen is dit ook zo, maar er zijn ook gezinnen die hobbelige wegen moeten bewandelen voordat ze een evenwicht kunnen bereiken.

Het jonge echtpaar, dat bij de geboorte van hun tweede kind Rachael met een verschrikkelijke realiteit werden geconfronteerd, weet er alles van: het kleine lichaam van het meisje zat vol tumoren en de artsen hadden haar niet al te veel hoop gegeven. We vertellen je haar verhaal.

via Mirror

Advertisement
Kourtlyn Lott/Flickr - Not the actual photo

Kourtlyn Lott/Flickr - Not the actual photo

Katie en Simon Young wonen in Bedford en zijn de ouders van twee prachtige kinderen: Henry en Rachael. Laatstgenoemde heeft een nare gebeurtenis ervaren, zodra ze ter wereld kwam. Een paar weken na de geboorte moest ze namelijk met chemotherapie beginnen in een ziekenhuis in Cambridge omdat ze werd geboren met een ernstige infantiele myofibromatose, een zeldzame aandoening waarbij haar kleine lichaam werd aangetast door 100 tumoren. Elk orgaan was door de ziekte geraakt en, ook al waren ze allemaal goedaardig, moest het onmogelijke worden geprobeerd om zelfs maar een beetje hoop te geven aan de kleine Rachael. Dus, zonder te aarzelen, besloten mama en papa om een ​​lange weg van behandeling te beginnen.

"Mijn zwangerschap was sereen en rustig verlopen - zei de moeder - ik had nooit problemen ondervonden en niets wees erop dat er iets mis was. Toen Rachael werd geboren, vertelden de artsen ons dat haar toestand niet goed was en de kans op overleving minimaal. Dit alles vooral omdat ons kind een zeer zeldzame ziekte had en de artsen die voor haar zorgden geen gevallen hadden waarmee ze de hare konden vergelijken en dus de te volgen weg konden bepalen".

Advertisement
Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

Omgaan met invasieve behandelingen was niet gemakkelijk voor het kleine meisje en haar lichaam reageerde niet altijd goed, maar na 18 maanden gebeurde wat moeder Katie zelf een wonder noemde. "Het ziekenhuispersoneel kon geen verklaring vinden. Alle tumoren, klein en groot, waren verdwenen en Rachael begon normaal te leven zonder problemen - legde de vrouw uit - Natuurlijk moet ze elke drie maanden controles ondergaan om te verifiëren dat ze geen terugval heeft, maar de situatie lijkt goed te zijn. Het was een echt wonder".

De kleine Rachael heeft zo goed als ze kon gevochten om te winnen, ze toonde al op zeer jonge leeftijd haar grote wilskracht en we hopen dat deze vasthoudendheid haar altijd zal vergezellen. We wensen haar een goed leven toe.

Advertisement