Ze stelen sinaasappels uit een gekantelde vrachtwagen op straat: een kind nadert hem en biedt aan ze te betalen

Janine image
door Janine

29 Juni 2021

Ze stelen sinaasappels uit een gekantelde vrachtwagen op straat: een kind nadert hem en biedt aan ze te betalen
Advertisement

Waarden als eerlijkheid, goede opvoeding, respect voor anderen, zijn essentiële zaken die niet te koop zijn. Alles komt voort uit de levenslessen die de familie thuis geeft, het is niet alleen een kwestie van schoolonderwijs, alles wat onze kinderen thuis gedaan zien en onderwezen wordt, wordt vervolgens nagedaan. Als mama en papa een kind opvoeden in vriendelijkheid, empathie, oprechtheid en eerlijkheid, zal hij een volwassene worden waar ongetwijfeld een voorbeeld aan kan worden genomen.

via Sopitas

Advertisement
Twitter

Twitter

En deze Mexicaanse jongen die het internet rondging vanwege zijn eerlijke actie, had zeker een geweldige opvoeding van zijn ouders gekregen. Deze jongen werd geprezen voor zijn schijnbaar eenvoudige gebaar toen de beelden van hem tegenover de gevolgen van een verkeersongeval op het web werden gepubliceerd: een vrachtwagen met sinaasappels die plotseling kantelde op een landweg, en terwijl de chauffeur er probeerde achter te komen hoe het was gebeurd, of alles in orde was en vooral of er geen gewonden waren op de weg, naderden veel lokale bewoners de vrachtwagen...

Advertisement
Twitter

Twitter

De mensen die naar het gekantelde transportmiddel liepen, waren er echter niet om de chauffeur te helpen uit het voertuig te komen, maar verzamelden zich om de sinaasappels te stelen die na het kantelen uit de achterkant van de vrachtwagen op straat waren gevallen; het leek niemand iets te kunnen schelen wat er was gebeurd, net zoals niemand in de omgeving zich druk leek te maken over het feit dat diefstal bij de wet kon worden bestraft. En hier in die chaos nadert het hoofdpersoon van dit zeer tedere moment: hij hield een muntstuk vast en wilde wat van die sinaasappels betalen om ze mee naar huis te nemen.

De mensen die zich eromheen hadden verzameld, zagen het kind met munten in zijn hand en lachten hem uit: waarom betalen voor dat fruit als iedereen het nu gratis kan krijgen? De kleine jongen, die wist dat gratis dingen in het leven niet bestonden en die ongetwijfeld een goede opvoeding van zijn ouders had gehad, wist heel goed dat betalen voor een paar van die sinaasappels het minste was dat hij kon doen. De korte video die op Twitter werd gedeeld, ging in een mum van tijd het web over en nu is dit kind met gezonde principes de nieuwe held van eerlijkheid en opvoeding geworden.

Een echte voorvechter van gerechtigheid in een klein formaat!

Advertisement