Tweeling wordt geboren met verschillende vaders: dit is wat er is gebeurd

Janine image
door Janine

27 Augustus 2023

Tweeling wordt geboren met verschillende vaders: dit is wat er is gebeurd
Advertisement

We kennen allemaal het pad dat we moeten volgen als je op een natuurlijke manier een kind ter wereld wilt brengen. Elke vrouw kent haar lichaam en hoe het werkt en weet dat er tijdens een cyclus een kans bestaat om zwanger te worden. Of het nu om één kind of een tweeling gaat, de veranderingen in het voortplantingsmechanisme zijn minimaal en algemeen bekend in de geneeskunde.

Er zijn echter gevallen waarin zich een zeer zeldzame omstandigheid voordoet – zeer zeldzaam – waarbij een tweeling wordt geboren met twee verschillende vaders. Hoe kan dit gebeuren? Laten we proberen het samen te begrijpen.

via El Espectador

Advertisement
Pexels

Pexels

De zwangerschap is een van de belangrijkste momenten in het leven van zowel mannen als vrouwen. We bereiden ons voor om een ​​nieuw leven te verwelkomen en dit zal dat van de ouders voor altijd veranderen. Een gebeurtenis die het vermelden waard is vanwege zijn positiviteit, maar er zijn omstandigheden waarin er heel weinig positiefs is. Soms komt het voor dat de partners ontrouw zijn, wat aanleiding geeft tot talloze twijfels. Hier sluipt dat vermoeden binnen en begint de man zichzelf ervan te overtuigen dat de baby misschien niet van hem is. Daarom besluit hij een DNA-test te laten doen om zijn gedachten te bevestigen of te ontkennen.

Dit is precies wat er gebeurde in Colombia, waar een man zijn partner vroeg om de pasgeboren tweeling aan de test te onderwerpen en een bittere waarheid ontdekte. Het geval is met grote belangstelling bestudeerd door het medische team, dat geïnteresseerd was in de extreme zeldzaamheid ervan. De geboorte van de twee kinderen wordt bestempeld als een geval van superfetatie, maar laten we eens kijken wat het is.

Advertisement
Wikimedia - Not the actual photo

Wikimedia - Not the actual photo

Superfetatie vindt plaats wanneer tijdens dezelfde cyclus twee eitjes worden bevrucht. Meestal is het slechts één van hen die wint, maar in gevallen zoals die in Bogota zijn onderzocht, komt het voor dat er sprake is van een tweede conceptie. Wat nog ongelooflijker is, is dat in het verhaal dat we je vertellen, de kinderen twee verschillende vaders hadden. Een mogelijke gebeurtenis als hun moeder, die uiteraard dezelfde was, twee zeer nauwe relaties had gehad met zowel haar man als haar minnaar.

De intieme ontmoetingen die korte tijd na elkaar plaatsvonden, zorgden ervoor dat de vrouw, hoewel ze al zwanger was, opnieuw kon worden bevrucht en dat een tweede eicel werd "gebruikt", waardoor dit ongelooflijke medische geval ontstond.

Pexels

Pexels

De episode die zich in 2018 afspeelde, werd gepresenteerd en gevolgd door de Nationale Universiteit van Bogota, waar een groep artsen de zaak verder probeerde te onderzoeken en de oorzaken en ontwikkeling ervan in kaart bracht. Er zijn door de geschiedenis heen andere bewijzen voor soortgelijke gebeurtenissen gevonden, maar specialisten gaan ervan uit dat slechts een fractie van dergelijke gevallen bekend is. Niet alle paren vragen namelijk om een ​​DNA-test als er een tweeling wordt geboren die niet identiek is. In feite weten we allemaal dat deze mogelijkheid zich kan voordoen en dat dit volkomen normaal is. Daarom kunnen dit soort onderzoeken alleen worden uitgevoerd als er melding van wordt gemaakt.

Heteropaternale superfecundatie bestaat echter, en deze kan optreden zonder dat een paar het beseft. In dit verhaal had de vader zijn twijfels en hij besloot op onderzoek uit te gaan waardoor hij een schokkende ontdekking deed, maar buitengewoon interessant voor de wetenschap.

Wist je van het bestaan ​​van dergelijke eventualiteiten of lees je dit nu voor het eerst?

Advertisement