Nieuw record: moeder bevalt van een baby die twee keer zo groot is als een gemiddelde pasgeborene

Janine image
door Janine

04 Juli 2023

Nieuw record: moeder bevalt van een baby die twee keer zo groot is als een gemiddelde pasgeborene
Advertisement

Er wordt vaak gezegd dat in de staat Texas, in de Verenigde Staten, alles altijd "groter" is: van gerechten tot vee, tot auto's en huizen, maar niemand had ooit gedacht dat zelfs pasgeborenen in deze categorie zouden kunnen vallen.

In het Texas Health Arlington Memorial Hospital, gelegen nabij de stad Dallas, werd de baby Ali James Medlock verwelkomd, die een nieuw gewichtsrecord vestigde. Maar laten we zijn ongelooflijke verhaal beter leren kennen.

via Nbcdfw

Advertisement
Jennifer Jackson Medlock/Facebook

Jennifer Jackson Medlock/Facebook

Ali's ouders, Jennifer en Eric Medlock, beide muziekdocenten aan het Arlington Independent School District, verwachtten dat Ali ongeveer 10 pond zou wegen, maar nee: Ali overtrof alle verwachtingen met een lengte van 55 cm een een gewicht van maar liefst 6,40 kg bij de geboorte, wat zijn ouders schokte.

Om de superbaby in alle veiligheid ter wereld te brengen, onderging de moeder een keizersnede.

Ali's ouders wisten dat de baby speciaal was, maar ze hadden niet gedacht dat hij letterlijk een record had gebroken: de twee kregen het nieuws van het ziekenhuis dat hun zoon een nieuw record had neergezet in het Arlington Memorial, door de meest indrukwekkende pasgeborene te zijn die ooit door de arts is gezien in zijn meer dan 30-jarige carrière.

Advertisement

Volgens de moeder lag de kleine Ali vanwege zijn grootte een week op de neonatale intensive care: hij vertoonde bloedsuikerproblemen en te weinig bloedplaatjes. Ook had hij een moeizame ademhaling.

Gelukkig verbeterde Ali's toestand na zijn verblijf in het ziekenhuis aanzienlijk en ging alles goed.

De kleine Ali James heeft ook een oudere zus genaamd Annabelle, die, volgens wat de moeder vertelde, 3,5 kilo woog bij de geboorte. "Hij is een kleine reus, maar hij is zo schattig. We houden zielsveel van hem en zijn helemaal in de wolken dat hij hier bij ons is!", aldus zijn moeder.

We wensen dit prachtige gezin het allerbeste toe!

Advertisement