Dame had auto geparkeerd maar was stomverbaasd toen ze al na 4 minuten weer bij de auto stond

door Skip

03 September 2023

Dame had auto geparkeerd maar was stomverbaasd toen ze al na 4 minuten weer bij de auto stond
Advertisement

Je gewoontes en de manier waarop je dingen doet (goed of slecht) zijn moeilijk af te leren en te veranderen als daar geen goede reden voor is... dus dat er iets gaat veranderen is vrijwel onmogelijk. Maar als er bij en in onszelf niets verandert, wil dat nog niet zeggen dat er om ons heen niets verandert. Een beetje verdere uitleg is nu wel welkom.

Een 65-jarige vrouw moest een nogal bijzondere situatie het hoofd bieden die ze niet snel zal vergeten. Maar ze heeft helemaal niks geks of ongebruikelijks gedaan wat haar routine aangaat die ze al 30 jaar heeft.

via Everyeye

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

De dame in kwestie heet Piera Verrua een tandarts. Deze unieke situatie deed zich voor in Cuneo, Italië. Verrua ging zoals ze dat altijd deed, naar haar praktijk en had ze haar Opel vlakbij geparkeerd. Ogenschijnlijk niets vreemds, maar de mededeling van haar assistente, aan wie ze had gevraagd de auto te verplaatsen, was heel vervelend nieuws. Er zat namelijk een bekeuring onder de ruitenwisser.

Verrua was verbijsterd, want al 4 minuten nadat ze de auto had geparkeerd had ze al een prent gekregen. En niet vanwege een "veelvoorkomende reden." Ze had niet slecht ingeparkeerd of zoiets dergelijks. 159 euro was het bedrag voor haar "overtreding."

Maar wat kan ze in vredesnaam toch verkeerd hebben gedaan?

Advertisement
Luigi Bondani/Facebook

Luigi Bondani/Facebook

Er was iets niet goed met de ramen. Verrua had 3 ramen open laten staan vanwege de temperatuur die dag (35 graden); zo kon de warme lucht uit de auto. In de wijk zijn er geen plekken met schaduw en leek het haar dus wel het verstandigste besluit om te nemen.

Fabrizio Biolè, een onkreukbare parkeerwachter, heeft precies naar de letter een Italiaanse wet gehandhaafd. Volgens deze wet is een voertuig "in kwetsbare toestand" achterlaten strafbaar. Dat komt er in het kort op neer dat misbruik of diefstal van een voertuig op geen enkele wijze gefaciliteerd mag worden. De wet is misschien discutabel, maar eigenlijk is de handhaving ervan hier legitiem.

Want in het verleden, ook in Cuneo, is een auto die in zijn vrij stond en niet op de handrem stond tegen meerdere voertuigen opgebotst. Dus door de ramen open te laten geef je iemand mogelijk de ruimte om de omstandigheden ervoor te creëren dat deze situatie zich weer kan voordoen.

Verrua was verbaasd maar heeft desondanks besloten er niet tegenin te gaan, al vond ze dat de parkeerwachter in zijn handhaving van de wet totaal niet flexibel was. Ze betaalde de boete, maar wel tegen gereduceerd tarief, zoals dat in de Italiaanse wet staat, wanneer je besluit geen bezwaar te maken. Wat denk jij van dit hele verhaal?

Advertisement