Een oneindige liefde: echtpaar met 5 kinderen besluit 7 kinderen te adopteren

Janine image
door Janine

01 November 2023

Een oneindige liefde: echtpaar met 5 kinderen besluit 7 kinderen te adopteren
Advertisement

Een gezin is voor veel mensen een felbegeerde wens en de redenen liggen bijna voor de hand. Niet iedereen kan deze droom echter waarmaken: er kunnen vruchtbaarheidsproblemen zijn, onvoldoende economische middelen en vele andere problemen. Gelukkig slagen veel mensen echter in hun doel en leven ze gelukkig samen met hun kinderen.

De hoofdrolspelers in dit verhaal waren vanuit gezinsoogpunt meer dan tevreden: ze hadden vijf kinderen gekregen en konden niet gelukkiger zijn. Maar het lot wilde hen een keuze opleggen die zeker niet gemakkelijk was en die maar weinigen zouden hebben kunnen maken.

via People

De post die hun levens veranderde

Pam en Gary Willis zijn het stel waar we je over gaan vertellen, twee mensen wier verhaal je nauwelijks zult vergeten. De modelouders van 5 kinderen voelden een beetje leegte in hun leven toen al hun kinderen volwassen waren geworden en het huis hadden verlaten. Maar alles stond op het punt te veranderen: één enkele post op Facebook zou de levens van 9 mensen hebben veranderd.

In feite had de vrouw tragisch nieuws gelezen over een verkeersongeval: de ouders van zeven kinderen waren overleden, waardoor de kinderen – allemaal onder de 16 jaar – zonder enig referentiepunt achterbleven, zonder iemand die voor hen kon zorgen.

Elke dag belde mevrouw Willis het adoptiecentrum en probeerde alle noodzakelijke procedures op gang te brengen, zodat de kinderen aan de zorg van haar en haar man werden toevertrouwd. Het huis was immers groot genoeg om hen te verwelkomen en aan ouderlijke ervaring had het echtpaar zeker geen gebrek. Maar de situatie was gecompliceerd en verliep langzaam: de zeven kinderen hadden al een jaar in het weeshuis doorgebracht en het risico dat iemand hen zou scheiden en zelfs maar één van hen zou adopteren, werd een reële mogelijkheid.

Advertisement

Een prachtig dozijn

Uiteindelijk slaagde het echtpaar erin om alle documenten voor de adoptie te verkrijgen! Zelfs toen ze dat punt bereikten, was het niet gemakkelijk voor hen: "er waren problemen betreft vertrouwen, angsten en onzekerheden. Sommige kinderen konden 's nachts niet slapen en de oudere kinderen leken verlegen en achterdochtig", vertelt Pam.

Nu kunnen ze allemaal met elkaar overweg en is er een harmonie, een begrip ontstaan, zodat de familie Willis vol vreugde zijn! Hun vijf biologische kinderen zijn ook heel blij met de moedige keuze die hun ouders hebben gemaakt en houden van al hun halfbroers en halfzussen.

Uiteraard brengen ze samen feestelijke momenten met de hele familie door: aan stoelen en eten mag er zeker geen gebrek zijn in huis, want ze kunnen rekenen op een “team” bestaande uit 12 kinderen en 8 kleinkinderen!

Advertisement