Vader wordt gefilmd door zijn stiefzoon in een ontroerende video waarin hij hem de adoptiepapieren laat zien

Janine image
door Janine

12 Juli 2023

Vader wordt gefilmd door zijn stiefzoon in een ontroerende video waarin hij hem de adoptiepapieren laat zien
Advertisement

We groeien niet allemaal op in dezelfde gezinsomgeving, wat de redenen ook zijn, want het kunnen de meest uiteenlopende zijn. Het punt is dat we andere ervaringen hebben, volwassen worden, verschillend van elkaar. De opvoeding die door ouders aan ons wordt doorgegeven, weerspiegelt het type mensen dat ons heeft opgevoed. Misschien kunnen we niet zo goed opschieten met deze figuren, of ze kunnen ons rolmodel voor het leven zijn.

Dat laatste is precies wat een jongen die op het punt staat man te worden, betreft: zodra hij meerderjarig werd, besloot hij een buitengewoon ontroerend gebaar te maken naar zijn stiefvader.

via Infobae

Advertisement
Carolina Rosales/Youtube/Screenshot

Carolina Rosales/Youtube/Screenshot

Rodrigo is een tiener, een gevoelige jongen die opgroeide in een gezin dat altijd van hem heeft gehouden. Maar ook al kennen we de details niet, hij werd door zijn biologische moeder en haar vriend grootgebracht: niet door zijn echte vader.

De stiefzoon kon echter altijd goed overweg met de man die hem uiteindelijk opvoedde en daarom verlangde hij ernaar dat hij in alle opzichten zijn vader zou worden.

Hij vroeg hem of hij zijn achternaam mocht aannemen, maar hij was vrij jong (6 jaar oud) en daarom liet zijn stiefvader hem liever wat langer nadenken over die zeer belangrijke beslissing: "Ik zou gevleid zijn en dit zou ik geweldig vinden, maar ik vind dat je moet wachten tot je meerderjarig bent om te kunnen beslissen en zeker te zijn van wat je echt wilt”, had de man aanbevolen. Nu was Rodrigo wettelijk volwassen en daar handelde hij ook naar.

Advertisement

Hij kwam opdagen met een verzegelde envelop, op zomaar een dag, kort nadat hij meerderjarig was geworden. Hij trok de aandacht van zijn stiefvader terwijl de hele familie aan de eettafel zat en bracht hem "dat pakje".

Hij vertelde hem vervolgens om het te openen en de inhoud hardop voor te lezen: "Het is iets dat we allebei altijd al hebben gewild, althans het is een verlangen dat ik heb gehad sinds ik heel jong was, iets wat ik veel eerder had gehoopt te doen. Ik heb je handtekening nodig”, stond er op een briefje in de envelop. Maar er waren ook andere vellen papier en de toewijding ging door.

Dit waren de officiële documenten om ervoor te zorgen dat Rodrigo geadopteerd kon worden door de man waar hij altijd dol op was geweest: "Zou je me de eer willen geven mijn vader te worden?", aldus de lieve boodschap van de jongen.

Natuurlijk accepteerde zijn stiefvader dat voorstel meteen en tekende de papieren: "Hoe kan ik geen ja zeggen? Ik heb je altijd als een deel van mij beschouwd, je bent altijd mijn zoon voor mij geweest", begon de man, zijn zoon stevig omhelzend, nu in alle opzichten!

Source:

Youtube

Advertisement