Meisje verkoopt lam op veiling om behandeling stiefvader te betalen: ze krijgt een emotionele verrassing (+VIDEO)

Janine image
door Janine

15 Juli 2023

Meisje verkoopt lam op veiling om behandeling stiefvader te betalen: ze krijgt een emotionele verrassing (+VIDEO)
Advertisement

In uitgebreide families is het heel gewoon om meningsverschillen en wrijving te vinden, maar dat is niet overal zo. Sommigen van hen slagen erin zeer sterke banden te smeden, die het delen van DNA te boven gaan. In de nuances van oprechte genegenheid komt de kracht van pure en onvoorwaardelijke liefde tot uiting en dit is wat er gebeurde met een jong meisje dat opgroeide met haar stiefvader en bereid was alles te doen zodat het goed met hem zou gaan.

Maar wat deze band nog buitengewoner maakt, is de solidariteit die uitgaat van de gemeenschap die met emotie het grote gebaar van het meisje heeft gadegeslagen. Maar laten we bij het begin beginnen.

via CBS

YouTube - CBS Pittsburgh

YouTube - CBS Pittsburgh

In Pennsylvania, Verenigde Staten, doet een ontroerend verhaal de ronde over een jong meisje dat besloot haar lam te verkopen op een veiling georganiseerd door de Greene County Fair in Waynesburg. Deze speciale gebeurtenis trok de aandacht en emotie van veel mensen op internet.

Het is belangrijk om te weten dat de jonge vrouw deel uitmaakt van 4-H, een Amerikaanse jongerenorganisatie, ontstaan in 1902, met als hoofddoel kinderen te helpen hun volledige potentieel te ontwikkelen naarmate ze ouder worden. Een van de projecten die de organisatie promoot, is het fokken van lammeren voor de markt. In dit project fokken en verzorgen 4-H-leden de lammeren totdat ze het gewicht van ongeveer 120 pond bereiken dat nodig is voor de markt.

Het verhaal van Katie Eitner - zo heet het meisje - gaat echter niet over een simpel lammetje om te verkopen, maar over iets veel specialers en buitengewoons: haar geliefde stiefvader, Harley Joe Gapen, lijdt aan een hersentumor en de medische kosten die nodig zijn voor zijn zorg worden steeds hoger. Binnenkort zal Gapen een operatie moeten ondergaan om de tumor te verwijderen.

Advertisement

De lokale gemeenschap, bedrijven en leden van 4-H voelden de behoefte om Katie's familie te helpen en reageerden op een ongelooflijke manier op de oproep, ook al had de familie zo'n vrijgevigheid niet verwacht. Toen Katie tijdens de veiling het podium betrad om haar lam te verkopen, begon het publiek luid te juichen. De veilingmeester begon met de veiling voor het lam van 145 pond en heeft een startprijs vastgesteld van $20 per kilo.

Vanaf dat moment was de sfeer geladen met emotie: 20, 30, 50, 100, 200... De prijs per kilo bereikte ondenkbare hoogten, terwijl het publiek enthousiast bleef applaudisseren. Op een gegeven moment kwamen Katie's vrienden van 4-H het podium op om samen met haar te vieren wat ze op het punt stond te bereiken terwijl de prijs van lamsvlees bleef stijgen en uiteindelijk een duizelingwekkende $233 per kilo bereikte.

Gezien het gewicht van het lam, bereikte de totale verkoop het duizelingwekkende bedrag van $33.785. Een mooi voorbeeld van saamhorigheid van een hechte gemeenschap.

Advertisement