Vader laat zijn kind in de steek: grootvader voedt hem op alsof hij zijn eigen zoon is

Janine image
door Janine

05 Mei 2023

Vader laat zijn kind in de steek: grootvader voedt hem op alsof hij zijn eigen zoon is
Advertisement

Sommige gezinnen zijn "moeilijker dan andere": zelfs als je het geluk hebt ouders te kunnen worden, moet je zo goed mogelijk voor je kinderen zorgen. Maar dit, hoewel het als vanzelfsprekend moet worden beschouwd, gebeurt niet altijd. Soms zijn er enkele gecompliceerde situaties, waardoor een of beide ouders niet in staat zijn om aan de behoeften van hun kinderen te voldoen. Er zijn mensen die bereid zijn zichzelf op te offeren om hun ouderlijke plichten te vervullen. En sommigen niet.

De hoofdpersoon van dit verhaal werd in de steek gelaten door zijn vader. Gelukkig waren er mensen die voor hem zorgden en hem alle mogelijke vreugde gaven!

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Helaas heeft de jongen de belangrijke figuur van zijn vader verloren, maar het was de keuze van de man: hij gaf er de voorkeur aan zijn hele familie in de steek te laten. De jongen vertelde het volgende in een brief, een eerbetoon aan zijn geliefde grootvader.

"Mijn vader verliet ons toen ik nog maar een paar maanden oud was. Hij verliet ons, mij, mijn broer en onze moeder. Zij zorgde voor de onkosten, onze dagelijkse zorg, het huishouden, het hele gezin dat overbleef. We waren alleen, wij drieën tegen de wereld. Mijn vader ging weg omdat 'hij meer wilde': wij waren niet genoeg voor hem en geen banden hebben was veel belangrijker dan bij ons zijn. Maar het doet geen pijn".

In feite zijn er mensen die een gebaar hebben gemaakt dat verder ging dan hun plichten en het alleen en uitsluitend uit liefde deden.

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

"Mijn opa nam de plaats van mijn vader in. Niemand vroeg het hem, maar hij wist dat iemand ons een vaderfiguur zou moeten geven om ons de weg te wijzen, om ons goed en kwaad te leren. Hij was zich ervan bewust dat iemand ons moest leren fietsen, ons te helpen met huiswerk en ons verhaaltjes voor te lezen voor het slapengaan: mijn moeder werkte hard voor ons en was vaak van huis. Ze deed het met al haar liefde en goedheid, ze hield gewoon van ons vanaf de eerste dag dat we op de wereld kwamen”.

De jonge man vertelt dat hij er nooit onder heeft geleden geen vader te hebben gehad, zelfs nooit de behoefte heeft gevoeld om een ​​foto van hem te zien: “we hebben nooit iets verloren door geen vader te hebben. Mijn opa gaf ons waarden, regels en bescheidenheid. Er was nooit een gebrek aan troostende knuffels of kusjes. Er was nooit een gebrek aan emotionele steun, motivatie, hoop, hij was dit alles. Mijn grootvader was meer dan een vader, hij was mijn held: de man die me zag groeien, waardoor ik de persoon ben geworden die ik ben. Mijn grootvader, de liefste, meest trouwe en rechtvaardige man die ik ooit heb gekend, die nu in licht is veranderd.

Dank aan mijn grootvader voor de genegenheid, de liefde en voor de mens waarin hij mij heeft veranderd, want zonder hem zou niets hetzelfde zijn geweest".

 

NB: dit verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen en is geïnspireerd op een verhaal dat een van onze lezers met ons heeft gedeeld.

Advertisement