Ze lijdt aan dementie, maar zodra ze haar achterkleinkind wiegt, herinnert ze het zich en zingt ze een oud slaapliedje (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

13 Juli 2023

Ze lijdt aan dementie, maar zodra ze haar achterkleinkind wiegt, herinnert ze het zich en zingt ze een oud slaapliedje (+ VIDEO)
Advertisement

Naarmate we opgroeien en ouder worden, verzamelen we ervaringen die ons volwassen kunnen maken. Het verstrijken van de tijd is synoniem met wijsheid van degenen die hun ervaring hebben kunnen koesteren. Helaas beginnen we naarmate we ouder worden de eerste "symptomen" te ervaren van een lichaam en geest die niet langer in staat zijn om "reactief" te zijn zoals ze ooit waren. Maar zelfs wanneer dit gebeurt, slaagt het hart erin gevoelens te blijven voelen en is het - in zekere zin - in staat herinneringen op te halen, zelfs die waarvan we dachten dat ze verloren waren.

Een praktisch voorbeeld hiervan is het lieve verhaal van deze vrouw: ze lijdt aan dementie en herinnert zich niet veel meer... Maar met haar kleinkind in haar armen gebeurt er iets ongelooflijks!

via Instagram

Elinor Hanson, met de eerbiedwaardige leeftijd van 89 jaar, is niet meer de vrouw die ze ooit was: de laatste jaren heeft ze namelijk een vrij belangrijke vorm van dementie ontwikkeld die enorme geheugenstoornissen veroorzaakt en haar in verwarde toestanden brengt. Haar toestand is in de loop van de tijd onvermijdelijk zo verslechterd dat de vrouw op sommige momenten in een katatone toestand lijkt te zijn: in een staat van "trance".

Maar er is iets, of beter gezegd iemand, die haar wakker heeft kunnen maken: toen haar dochter Connie Lynn Hanson haar achterkleinzoon Grayson, Elinor, in haar armen legde, “ontwaakte” ze.

En niet alleen reageerde ze op die kleine en fragiele aanwezigheid, bijna instinctief begon ze het wezen te wiegen en... te zingen!

Advertisement

Connie was compleet verbaasd door de reactie van de 89-jarige toen ze besefte dat die momenten een geschenk waren: ze besloot de zeldzame en ontroerende episode vast te leggen door deze met haar mobiele telefoon te filmen.

In de video houdt Elinor de kleine Grayson op haar schoot die haar vredig en gelukzalig aankijkt, ze bewondert hem zachtjes en begint een oud slaapliedje voor hem te zingen dat ongelooflijk genoeg in haar herinnering is teruggekomen!

“Een liedje dat mijn kinderen heel goed kennen”, vertelde Connie bijna in tranen. "Je hebt deze avond zo speciaal gemaakt! Ik hou zoveel van je, een kus", besloot Connie op internet te schrijven waar ze later de video uploadde.

Hoewel Elinors geest niet meer zo scherp en goed is als vroeger, zijn haar hart en ziel onveranderd gebleven en misschien zijn haar gevoelens door de muziek weer naar boven gekomen. Wat vind je hiervan?

Advertisement