Deze vrouw bekritiseerde vrouwen die zonder make-up het huis verlaten: "Word volwassen"

Janine image
door Janine

07 Oktober 2023

Deze vrouw bekritiseerde vrouwen die zonder make-up het huis verlaten: "Word volwassen"
Advertisement

De samenleving legt steeds meer ongeschreven regels op over hoe je je het beste kunt gedragen en kleden, afhankelijk van de gebeurtenis waaraan je deelneemt. Er zijn geen echte regels als we etiquette in de klassieke zin uitsluiten, maar het lijkt erop dat we niet anders kunnen dan enkele voorschriften volgen. Is het juist dat dit gebeurt of moet ieder van ons de kans krijgen om ons te uiten zoals en wanneer we willen en onszelf te laten zien zoals we zijn, zonder ons al te veel problemen te maken?

Een vraag die niet nieuw is en waarop in de loop van de tijd veel discussies zijn gebaseerd. Het is hetzelfde verhaal dat de basis vormt van het verhaal dat we je gaan vertellen en dat opschudding veroorzaakte onder de gebruikers. Maar we zullen het wat beter uitleggen.

Advertisement

Is het oké om zonder make-up de deur uit te gaan?

Is het oké om zonder make-up de deur uit te gaan?

iamthesabrinaeffect/Instagram

De gebruiker @iamthesabrinaeffect zorgde voor veel opschudding op internet toen ze een clip publiceerde waarin ze vertelt over het belang van het dragen van make-up voor vrouwen. Blijkbaar is Sabrina ervan overtuigd dat het niet acceptabel is dat vrouwen zonder zelfs maar een vleugje make-up in het openbaar verschijnen. Bij verschillende gelegenheden puur natuur zijn, zou verwoestend zijn voor de vrouw en tegen degenen die dat regelmatig doen, zei ze: "Word volwassen".

Directe woorden die mensen troffen en een diepgaand debat op gang brachten over de figuur van de vrouw en de regels die ze zou moeten respecteren om "zichzelf in het openbaar te presenteren".

Advertisement

Een stelling die aanleiding gaf tot een grote discussie

Een stelling die aanleiding gaf tot een grote discussie

iamthesabrinaeffect/Instagram

We weten heel goed hoeveel ongeschreven dogma's zorgvuldige aandacht voor iemands esthetiek vereisen, vooral in een tijdperk waarin talloze communicatiemiddelen dit vragen. Er natuurlijk uitzien zou niet acceptabel zijn, en daarom is het niet dragen van make-up bijna een schandaal. Deze overtuiging en deze regels van de “esthetische socialiteit” lijken, als we het zo willen definiëren, vrouwen echter meer te overweldigen dan mannen. Maar is dat wel juist?

De discussie was precies op deze overweging gebaseerd en veel gebruikers haalden uit naar Sabrina omdat ze in hun ogen iets onaanvaardbaar en uiterst aanstootgevend had gezegd.

 Sabrina verklaarde dat iedereen zich natuurlijk mooi kan voelen, en op haar gemak en kan besluiten dat te doen, maar niet bij alle gelegenheden: "Als je uitgaat, kun je het je niet veroorloven, dus word volwassen en leer make-up te dragen" - hield ze vol.

Make-up of niet: wat vind jij?

De reden waarom de meeste mensen het er niet mee eens zijn, is te wijten aan het gebrek aan vertrouwen dat een dergelijke redenering bij vrouwen zou wekken. Ze mogen niet denken dat ze geen voet buiten het huis kunnen zetten zonder een masker – make-up – te dragen dat wie weet welke details, bijzonderheden en kenmerken verbergt.

Volgens anderen zou het dragen van make-up, zelfs lichtjes, het gezicht en de persoon een grotere luminositeit geven, maar degenen die deze mening aanhangen zijn aanzienlijk lager in percentage dan degenen die het helemaal niet nodig vinden.

Wat vind je van dit verhaal en van make-up bij vrouwen?

Advertisement