Ze krijgt harde kritiek omdat ze reist en alleen uitgaat en haar kinderen thuis laat

Janine image
door Janine

06 Oktober 2023

Ze krijgt harde kritiek omdat ze reist en alleen uitgaat en haar kinderen thuis laat
Advertisement

Men blijft geloven dat er een zeer specifieke leeftijdscategorie is voor het hebben van bepaalde ervaringen. Veel mensen plaatsen bepaalde handelingen en gebeurtenissen in verschillende tijdsperioden: het behalen van een diploma, de geboorte van een kind enzovoort. Er bestaat in dit opzicht geen regel en toch beschouwt de samenleving – of in ieder geval een deel ervan – bepaald gedrag als abnormaal wanneer het op een bepaalde leeftijd wordt ondernomen, vooral als volwassenen.

Kan een moeder haar man en kinderen thuis laten om regelmatig alleen reizen zonder daar veel uitleg over te hoeven geven? Het antwoord ligt helemaal niet voor de hand en het verhaal van Leah is daar een duidelijk bewijs van

Advertisement

Een moeder die weet wat ze wil

Een moeder die weet wat ze wil

leahhamiltonnz/Twitter

Leah Hamilton is onder meer een journalist die heeft besloten te schrijven over een nogal belangrijk onderwerp, namelijk dat van de vooroordelen die rond moeders hangen. Ze vertelt dat ze met haar wederhelft en haar twee kinderen naar Duitsland is verhuisd, waar ze zich definitief willen vestigen.

Hier verwelkomden de gewoonten en cultuur van de mensen het hele gezin en lieten hen een levensstijl zien die niet overal goed ontvangen werd. Niets sensationeels om eerlijk te zijn, maar dat is precies het punt. De vrouw begon andere jonge stellen te ontmoeten en met hen uit te gaan, naar pubs en nachtclubs te gaan. Soms met haar man, soms niet.

Op sommige van haar reizen werd ze gezien als de enige protagonist van vluchten en steden die wachtten om ontdekt te worden, en dit verontrustte en verbijsterde veel van haar buitenlandse kennissen: "ga je echt 's avonds uit en reis je alleen zonder je kinderen?" Wat zegt jouw man over jouw gedrag?!", vroegen bekenden en onbekenden haar online en op forums en sociale media.

Advertisement

Leah's reactie op degenen die haar bekritiseren

Het was Leah die het meest geschokt was: ze had nooit verwacht dat ze in de 21e eeuw zou worden veroordeeld voor het uitvoeren van andere activiteiten dan die op het gebied van het moederschap. "Het lijkt mij bijna voor de hand liggend om te zeggen dat als ik alleen uitga, mijn man er is om voor onze kinderen te zorgen en als we allebei uitgaan, bellen we gewoon een oppas", moest de vrouw verduidelijken.

Wat duidelijk is, is hoeveel we van een moeder verwachten, hoe ongelijk de geslachten zijn als het gaat om ouderlijke taken en verantwoordelijkheden: er is nog steeds een sterk geloof dat de meeste plichten bij de vrouw liggen, dat zij de gewoonten radicaal moet veranderen. en manieren om dingen te doen, waardoor je feitelijk je identiteit verliest. Maar Leah had dit altijd in gedachten.

Ze beweert zelfs dat ze nooit van plan was zich op zo'n ongelijke manier in te zetten, laat staan ​​dat ze haar hobby's en passies wilde opgeven: "een vrouw die tevreden is met haar leven kan alleen maar een betere moeder zijn", aldus de journalist. Wat vind jij ervan?

Advertisement