"Ik heb mijn ouders de misstap van mijn zus onthuld: ze hebben haar uit het testament geschrapt"

Janine image
door Janine

11 Oktober 2023

"Ik heb mijn ouders de misstap van mijn zus onthuld: ze hebben haar uit het testament geschrapt"
Advertisement

Het komt soms voor dat we over een bepaalde kwestie gewoon niet kunnen zwijgen, dat we op alle mogelijke manieren proberen het probleem te omzeilen en te voorkomen dat iemand in de problemen komt vanwege wat we zeggen, maar dat is niet altijd gemakkelijk en dit kan ervoor zorgen dat we problemen veroorzaken. In familierelaties komt het voor dat een broer, zus of ouder ons vraagt ​​een geheim te bewaren, maar als de waarheid aan het licht komt, wat moeten we dan doen: het ontkennen of toegeven dat de dingen precies zo zijn gebeurd?

Dit is precies het dilemma waarin onze hoofdpersoon zich bevond en dat ze met internetgebruikers wilde delen.

Wat is er gebeurd?

Wat is er gebeurd?

Pickpik - Not the actual photo

Het verhaal werd verteld door gebruiker @Neat_Arachnid_9378 op het Reddit-portaal en vertelt over een onaangename episode die in haar familie plaatsvond. Het begon allemaal met het gedrag van de zus, dat in strijd was met een verbod van hun ouders en dat uitmondde in iets heel ernstigs.

"Mijn zus heeft nog geen rijbewijs en soms ging ik met haar mee naar een feest georganiseerd door haar vrienden - begon de auteur van het bericht - Er waren nooit problemen geweest, totdat ze op een avond compleet dronken thuiskwam en zich ziek voelde. Vanaf dat moment verboden mijn ouders ons om nog feesten bij te wonen en ze vertelden haar specifiek dat als het nog een keer zou gebeuren, ze haar zouden onterven”.

Een drastische beslissing die ze niet leken te zullen nemen, maar toen gebeurde er iets.

Advertisement

Een slecht geformuleerde leugen...

Een slecht geformuleerde leugen...

Pexels - Not the actual photo

Blijkbaar vroeg de zus van de auteur van het bericht haar op een avond om haar te vergezellen naar een feestje, waarbij ze het probleem van ouders en erfenis omzeilde dankzij een excuus. Na enige aarzeling was de verteller van dit verhaal overtuigd en vergezelde haar, waarbij ze eerst de versie bedacht om aan de ouders te geven. Nadat ze haar zus op het feest had achtergelaten en thuiskwam, kreeg onze hoofdpersoon te maken met haar moeder en vader. De twee hadden zich gerealiseerd dat er iets niet klopte en belden de vriendin waar hun andere dochter zou zijn, en ontdekten dat het een leugen was.

“Mijn vader vroeg mij of dat het geval was en dreigde mij ook te onterven als ik niet vertelde hoe het zat: ik moest de waarheid vertellen – vertelde ze – Toen mijn zus thuiskwam, vertelden ze haar dat ze niet langer iets van hen zou erven en ze werd erg boos op mij. Heb ik iets verkeerd gedaan?".

Wat vinden de gebruikers?

Wat vinden de gebruikers?

Pexels - Not the actual photo

De zus van onze hoofdpersoon was erg overstuur door haar "verraad" en omdat ze praktisch verstoten was door haar ouders, en daarom voelde de gebruiker de behoefte aan een confrontatie. Dit verliep echter niet zoals ze wellicht had gehoopt. Degenen die het verhaal lazen, beschuldigden haar ervan te zijn bezweken voor een dreiging en een buitensporig verlangen naar controle. Volgens velen had ze zich niet in het spel van haar ouders moeten laten meeslepen, met het risico haar erfenis en geld voor de universiteit te verliezen, maar ze had het geheim van haar zus moeten bewaren om hun onafhankelijkheid veilig te stellen, ook gezien het feit dat ze geen kinderen meer waren.

Deze situaties zijn moeilijk, vooral als de relatie met de ouders en hun oordeel erbij betrokken zijn. Zou jij in haar plaats hetzelfde hebben gedaan of niet?

Source:

Reddit

Advertisement