Meisje wordt woedend als ze ontdekt dat het cadeau van haar vriend nep is: “je had het me moeten vertellen”

Janine image
door Janine

15 Oktober 2023

Meisje wordt woedend als ze ontdekt dat het cadeau van haar vriend nep is: “je had het me moeten vertellen”
Advertisement

Cadeautjes krijgen is een heerlijk gevoel: je voelt je geliefd, verwend, in de gedachten van anderen. Want wie houdt er niet van om zo nu en dan iets uit te kunnen pakken? Maar hoe belangrijk is de waarde van het geschenk bij het waarderen ervan of niet? Er zijn mensen die absoluut geen aandacht besteden aan dit detail en degenen die het juist wel opmerken. Of het nu juist is of niet, het is zo en we moeten er rekening mee houden dat er materialistische mensen zijn. Het belangrijkste is dat deze details niet de details zijn die relaties in gevaar brengen.

Dat gebeurde bijvoorbeeld in het verhaal waar we het met je over willen hebben.

Advertisement

Een edelsteen als cadeau...

Een edelsteen als cadeau...

maicos/Flickr

Een Reddit-gebruiker profiteerde van de community om een ​​episode te delen waarin hij de hoofdrol speelde. De 26-jarige zei dat hij zijn vriendin thuis had uitgenodigd en dat ze verliefd werd op enkele edelstenen die hij op zijn bureau had liggen ​​om het te verfraaien.

"Het zijn glazen edelstenen die ik daar als versiering bewaar - bekende hij - ze zag ze en vroeg me of ze er een mee mocht nemen. Zonder aarzelen zei ik ja en ik dacht er verder niet meer over na. We brachten een gezellige avond door en toen ze wegging nam ze de steen mee."

Tot nu toe niets vreemds, behalve dat het meisje hem een tijd later belde, met stemverheffing en hem vertelde dat hij haar een nep-edelsteen had gegeven.

Advertisement

Dit vonden de gebruikers ervan...

Dit vonden de gebruikers ervan...

Pexels - Not the actual photo

“Omdat ik de reden voor haar woede niet begreep, vroeg ik haar waarom het zo belangrijk was – vervolgde de 26-jarige – ze antwoordde dat ze naar iemand was gegaan om het te verkopen en dat hij haar had verteld dat het nep was. Ben ik echt degene die fout gehandeld heeft?"

Veel gebruikers hebben over het verhaal nagedacht en hun mening geuit. Maar uit het verhaal blijkt dat hij het niet was die de fout maakte, maar het meisje. “Ze pakte iets van je bureau, niet omdat ze het mooi vond, maar gewoon om het te verkopen - zo reageerde iemand - laat gaan, ze is geen fatsoenlijk mens". Terwijl een andere gebruiker zegt: “Waarom zou jij iets verkeerd gedaan hebben? Je hebt het haar niet aangeboden, ze heeft je erom gevraagd en met een heel specifiek doel. Zoiets doe je niet, je vraagt ​​niet om een cadeau, alleen om er geld mee te verdienen."

 

Een bedenkelijk gedrag?

Het gedrag van het meisje was eigenlijk niet juist en ze beschuldigde de jongeman ervan zich verkeerd te gedragen terwijl zij degene was die om die edelsteen als geschenk vroeg. Natuurlijk had de 26-jarige niet gespecificeerd dat het niet iets van waarde was, maar laten we er eens over nadenken: wie zou zulke kostbare voorwerpen op een bureau in het zicht houden met het risico ze kwijt te raken?

Wat vind jij van deze kwestie en hoe zou jij, als je de hoofdpersoon was, op dergelijk gedrag hebben gereageerd?

Source:

Reddit

Advertisement