37-jarige vrouw weet niet of ze moet trouwen met een man op wie ze niet verliefd is, maar die goed voor haar is

Janine image
door Janine

09 Januari 2024

37-jarige vrouw weet niet of ze moet trouwen met een man op wie ze niet verliefd is, maar die goed voor haar is
Advertisement

Relaties zijn allesbehalve eenvoudig om mee om te gaan: ze kunnen talloze nuances aannemen en elke liefdessituatie is uniek. Mensen zijn complex, hun relaties zijn daarom complex en hoewel liefde kan worden opgevat als een duidelijk gevoel om te herkennen, komt het vaak voor dat we niet begrijpen wat we voor een ander individu voelen: er zijn eigenlijk te veel nuances.

De vrouwelijke hoofdrolspeler in dit verhaal weet er alles van: in haar sentimentele ervaring heeft ze bittere teleurstellingen gehad en nu wordt ze geliefd en verzorgd door een man, maar ze houdt niet van hem. Ze weet echter hoe goed hij voor haar is en nu twijfelt ze of ze met deze persoon zal trouwen.

Een moeilijke beslissing

Een moeilijke beslissing

Freepik - Not the actual photo

Verstrikt in haar gedachten en voortdurende overpeinzingen wilde ze haar tegenstrijdige gevoelens delen op een bekend forum: hier vroeg ze om hulp en advies van gebruikers om helder te kunnen denken.

De 37-jarige vrouw zei dat ze een nogal stormachtige relatie achter zich had gelaten, waarin ze echter zeker was van de gevoelens die ze voelde: “ik was verliefd op mijn ex, maar we deden niets anders dan ruzie maken: het was een voortdurende en uitputtende strijd", bekent ze.

Nu heeft ze echter een lief, vriendelijk en zorgzaam persoon aan haar zijde: het ontbreekt haar nooit aan iets, heeft een uitstekende baan en kan financieel voor haar en haar toekomstige kinderen zorgen als ze die zouden willen. Hij heeft al kinderen waar hij liefdevol voor zorgt en zou graag willen dat zij thuis blijft om voor de kinderen te zorgen en voor het huishouden te zorgen.

Nadat ze voor haar liefde had "gevochten" en er alles aan gedaan had om carrière te maken, overweegt ze serieus het vooruitzicht "alles op te geven" om huisvrouw en moeder te worden. Daarom besloot ze eerst met een vriendin van haar te praten, die niet aarzelde haar de harde waarheid te vertellen.

Advertisement

Advies van de mensen van het web

Advies van de mensen van het web

freepic.diller/Freepik - Not the actual photo

“De liefde is voorbestemd om vroeg of laat te eindigen: mijn man en ik houden niet meer van elkaar, maar we zijn gebonden door wederzijds respect en het gemeenschappelijke verlangen om onze kinderen een goed gevoel te geven."

Bovendien voegde die vrouw eraan toe dat hun huwelijk door financiële problemen een zeer zware klap had gekregen en moedigde haar daarom aan om, voor haar eigen bestwil, met deze zorgzame en rijke man te trouwen.

Forumgebruikers gaven meteen hun advies: "naar mijn mening moet je eerlijk tegen hem zijn als je met hem wilt trouwen en je leven samen wilt doorbrengen", schreef iemand, "het is natuurlijk niet eerlijk tegenover hem en je zou gewoon moeten trouwen omwille van de gevoelens die je voelt. Als je dan in de praktijk kinderen en een goede vader voor hen wilt, en ook een echtgenoot die voor je aanwezig is, moet je deze kans grijpen: de liefde kan later altijd bloeien", schreef nog een ander.

Tenslotte merkte een laatste op: "naar mijn mening stopt de liefde niet, het verandert eenvoudigweg en neemt verschillende vormen aan: denk er goed over na voordat je een keuze maakt waar je misschien spijt van krijgt". Wat denk jij ervan?

Advertisement