Hij biedt aan om bij het eerste etentje een diner ter waarde van bijna 500 euro te betalen, zij rent aan het einde van de avond weg

Janine image
door Janine

11 December 2023

Hij biedt aan om bij het eerste etentje een diner ter waarde van bijna 500 euro te betalen, zij rent aan het einde van de avond weg
Advertisement

Wanneer je een bepaalde interesse in een persoon begint te ontwikkelen en van plan bent je kennis te verdiepen, begint een zeer delicate periode: die van de eerste avondjes uit. We hebben het over de allereerste dates waarbij het duidelijk is dat er wederzijds plezier is in het samen zijn, maar je nog te weinig weet over wie je tegenover je hebt en je daarom geen duidelijke ideeën hebt.

Zo bevond de vrouwelijke hoofdpersoon van dit specifieke verhaal zich in een zeer moeilijke positie tijdens haar eerste date met een man waarin ze geïnteresseerd was. Aan het einde van de avond twijfelde ze echter niet meer: ​​ze zou deze persoon nooit meer zien.

via Reddit

De eerste afspraak van de vrouw

De eerste afspraak van de vrouw

drobotdean/Freepik

De vrouw in kwestie wendde zich via een bekend onlineforum tot de mensen op internet om de mening van gebruikers te horen: nadat ze tijdens een date een minder positieve ervaring had gehad, sprak ze erover met een vriendin van haar en deze laatste had haar erop gewezen dat ze iets te overhaast was geweest met het trekken van bepaalde conclusies. Maar laten we haar verhaal eens bekijken.

De vrouw wisselde al een tijdje berichten uit met een man en de twee hadden afgesproken om samen uit te gaan: ze hadden een etentje gepland om elkaar persoonlijk te zien en elkaar beter te leren kennen. Dus eindigde de discussie onvermijdelijk over waar ze heen zouden gaan, welk restaurant ze zouden kiezen, en de man vroeg haar wat haar favoriete restaurant was. Ze had er geen probleem mee gehad om hem te antwoorden, en ze wist heel goed hoe hoog de prijzen daar waren.

Ze was echter erg vriendelijk door een heel ander soort restaurant voor te stellen, veel voordeliger en met lagere kosten, wat ze geschikter vond voor een eerste date. Maar de man had aangedrongen en uiteindelijk gekozen om naar dat luxe restaurant te gaan...

Advertisement

Het gebaar dat haar woedend maakte

Het gebaar dat haar woedend maakte

Racool_studio/Freepik - Not the actual photo

De avond verliep op de best mogelijke manier: de twee bevonden zich in harmonie en op dezelfde golflengte, maar al snel was een van de meest kritieke momenten van een eerste date aangebroken. Het betalen van de rekening: wie had dat moeten doen? Met welke dynamiek en woorden zou deze netelige kwestie opgelost worden?

Uiteraard was de rekening erg hoog gezien het prestige van het restaurant, we hebben het over bijna 500 euro, en de situatie was gespannen. De twee waren het erover eens dat het goed zou zijn om ieder de helft te betalen en de vrouw was enthousiast over die keuze: ze wilde niet anders. De bedoelingen van de man waren echter heel anders: hij was van plan het volledige geldbedrag te betalen, maar had de vrouw op de proef gesteld om te zien of ze het gebaar zou maken om te proberen de rekening te delen. Maar het was niet alleen dit dat de woede van de jonge vrouw veroorzaakte.

De man had namelijk gewacht tot ze haar (pin)kaart tevoorschijn haalde om te betalen en had daar meteen misbruik van gemaakt door hem te pakken en vervolgens uit te roepen: "eindelijk weet ik nu je achternaam!". De vrouw had het hem nog niet onthuld om zichzelf te beschermen en ze verachtte dat gebaar absoluut. Dus belde ze uiteindelijk een taxi en ging teleurgesteld en woedend terug naar haar huis, zich ervan bewust dat ze die persoon nooit meer zou zien.

De forumgebruikers waren het in principe allemaal met haar eens en bevestigden haar gedachten: "het was een test om te zien of jij een van die vrouwen was die alleen door geld aangetrokken werd", “zijn gemene spelletje om koste wat het kost je achternaam te weten te komen is absoluut verontrustend, ik ook zou zijn verdwenen zonder nog iets van me te laten horen”. Wat vind jij ervan?

Advertisement