Hij is het niet eens met de namen die de vrouw aan haar dochter wil geven: hij schrijft haar in het geheim in bij de burgerlijke stand

Janine image
door Janine

08 Augustus 2023

Hij is het niet eens met de namen die de vrouw aan haar dochter wil geven: hij schrijft haar in het geheim in bij de burgerlijke stand
Advertisement

Er is niets dat de kracht heeft om een ​​stel te verenigen of te verdelen als de komst van een kind: het is een prachtige gebeurtenis, vreugde en liefde zouden moeten gedijen in een huis waar een gezin zich uitbreidt met een nieuw lid. De realiteit van de feiten is echter, althans voor veel mensen, dat nieuwe ouders met tal van uitdagingen worden en zullen moeten worden geconfronteerd.

Samenwerking en communicatie zijn essentieel om met elkaar overweg te kunnen en al het nieuws dat je te verwerken krijgt effectief te plannen. Maar er zijn keuzes en meningen die misschien niet door beide partijen worden gedeeld en dit kan tal van wrijvingen veroorzaken en ondermijnen wat werd beschouwd als een geconsolideerde relatie. Een jong stel kwam in de problemen toen hun eerste kind werd geboren: een heel lief klein meisje wier naam... de reden is voor de onenigheid tussen de twee.

via Reddit

yanalya/Freepik/ Not the actual photo

yanalya/Freepik/ Not the actual photo

De redenen voor een ruzie kunnen zeer uiteenlopend zijn en mannen en vrouwen hebben de neiging om op verschillende manieren met dezelfde situaties om te gaan. Een stereotype dat niet altijd waar is, maar dat veel traditionele koppels nog steeds weerspiegelt. Met elkaar opschieten is natuurlijk mogelijk: je moet gewoon de juiste harmonie vinden met je wederhelft en weten wanneer het tijd is om een ​​stapje terug te doen.

Maar dit was niet echt mogelijk in het geval van een 29-jarige man en zijn 27-jarige vrouw: de twee begonnen sinds de ontdekking van haar zwangerschap te fantaseren over welke naam ze aan de baby zouden geven. Korte tijd later wisten ze het geslacht van de baby: een meisje. De discussie over de namen heropende door er een proberen te vinden die ze allebei mooi vonden.

Niets aan te doen. De man besloot zijn verhaal te doen op een bekend online forum om een ​​absurd verhaal te vertellen.

Advertisement
drobotdean/Freepik/ Not the actual photo

drobotdean/Freepik/ Not the actual photo

Zijn vrouw was onvermurwbaar in haar ideeën: ze zou haar kleine meid alleen een heel originele, bijna unieke naam hebben gegeven. Onder haar voorstellen waren namen als Hoohee, Joejie, Yabba en Buza. Haar man was het totaal oneens met elk van deze namen: hij vond dat ze grensden aan het "belachelijke" en dat het kind "de gevolgen ervan zou moeten betalen”, in de maling genomen zou worden.

Er moet gezegd worden dat het stel van westerse afkomst is en er dus volgens de man geen culturele reden was om voor zulke bijzondere namen te kiezen. Daarom had hij zijn partner namen voorgesteld die hij zowel minder gewoon als meer "aanvaardbaar" vond: Amelia, Ella en Sophia. Niets aan te doen: ze wilde dat haar dochter speciaal was, te beginnen met haar naam en de voorstellen van haar man waren niet aantrekkelijk genoeg. En dat niet alleen.

Uiteindelijk had ze zichzelf er koppig van overtuigd dat ze haar dochter Buza zou noemen en er was geen mogelijkheid om haar ervan te weerhouden. Wanhopig en bezorgd om de toekomst van het kind, was de man uiteindelijk - na weer een ruzie - naar de burgerlijke stand gegaan en daar had hij het kind ingeschreven met een naam die hij mooi vond. Hij had echter geprobeerd, binnen de grenzen van zijn tolerantie, de wil van zijn vrouw te respecteren, maar dit was niet voldoende. Bij het nieuws van wat haar man had gedaan, was ze ontploft van woede en had ze hem zwaar beledigd... Wie denk je dat er gelijk had?

 

Advertisement