Man laat kinderen en kleinkinderen verbijsterd achter als zijn testament wordt voorgelezen: “niemand had het verwacht”

Janine image
door Janine

21 Oktober 2023

Man laat kinderen en kleinkinderen verbijsterd achter als zijn testament wordt voorgelezen: “niemand had het verwacht”
Advertisement

Er is geen juiste manier van leven en zeker niet één om te verlaten: iedereen maakt zijn eigen keuzes en soms hebben die ook een bepaald gewicht als je niet meer leeft. Sommige mensen hebben hun hele bestaan ​​gewijd aan een bepaalde filosofie, aan het duidelijk maken aan het nageslacht wat de belangrijkste waarden waren die moesten worden gecultiveerd. Zoals deze man.

Zijn verhaal is heel bijzonder en zijn leringen zijn moeilijk te vergeten: zijn kinderen en kleinkinderen zullen zich zijn laatste gebaar zeker herinneren vanwege de kracht die het vertegenwoordigde. Laten we samen de details van dit ontroerende verhaal bekijken.

via Reddit

Advertisement

De levensfilosofie van de man

De levensfilosofie van de man

Freepik

Wat we je gaan vertellen, werd gerapporteerd door een van de neven van de overleden man. Om dit te doen koos hij ervoor om op een bekend online forum te schrijven, omdat hij hulde wilde brengen aan zijn nagedachtenis.

Zijn oom is onlangs overleden en wordt beschreven als iemand van de oude stempel, dat wil zeggen als een zeer strenge man met sterke idealen, principes en overtuigingen: een individu dat onveranderlijk was in zijn keuzes. "Hij wilde zijn vier kinderen altijd het belang van onafhankelijkheid bijbrengen, vooral in economisch opzicht: hij heeft nooit iemand van hen op welke manier dan ook geholpen, nooit enige vorm van lening in geld of in andere vormen. Zijn levensfilosofie was eenvoudig en soms leek hij bijna meedogenloos: 'je moet het alleen zien te redden!'", dit was zijn favoriete motto, onthulde de jongen.

De overleden oom was geen rijke man, maar het was hem gelukt om succes te boeken en een behoorlijk bedrag opzij te leggen: hij bezat zijn eigen landgoed, een paar voertuigen en een solide bankrekening. Toch had hij niets van zijn bezittingen met zijn kinderen gedeeld, zelfs niet in hun moeilijkste tijden. Nu was hij er niet meer en het enige dat nog overbleef was het openen van zijn testament, maar ook hier was hij bij leven heel duidelijk geweest: "jullie krijgen absoluut niets van mij!", had hij destijds gebruld en niemand twijfelde aan zijn woorden. Op de avond van de begrafenis hoefde de vrouw alleen maar de envelop te openen met de laatste wensen van haar overleden echtgenoot, en dat is precies wat ze deed. Iedereen was sprakeloos.

Advertisement

Een laatste belangrijke les

Een laatste belangrijke les

Freepik

Die man was altijd verdraaid coherent geweest en had nog nooit in zijn leven hulp aangeboden aan een van zijn dierbaren. Toch sprak zijn wil duidelijk.

In de envelop zat een levensverzekering, overigens een nogal dure, waar de man wie weet hoeveel jaar voor had betaald. De ontvangers waren zijn kinderen (allemaal getrouwd en met gezinnen) en kleinkinderen: aan de eerste liet hij elk bijna 19.000 euro na, terwijl aan de laatste ongeveer 10.000 euro elk! "Geen van de aanwezigen had het verwacht", bekent de zoon in zijn korte maar veelzeggende post.

Het is gemakkelijk om je de verbijstering, de oprechte verrassing en de groeiende emotie voor te stellen die al zijn dierbaren gevoeld moeten hebben: het is duidelijk hoezeer de man werkelijk het welzijn wilde van de mensen van wie hij hield en hen leerde rond te komen door alleen te vertrouwen op hun eigen kracht en hen vervolgens alles geven wat hij met jaren van opoffering opzij had gezet nu ze het niet echt nodig hadden, nu ze elk probleem wisten aan te pakken en op te lossen: eerst maakte hij ze sterk en onafhankelijk en daarna beloonde hij ze.

Advertisement