Vriendin van de bruid klaagt: “ik heb een fortuin uitgegeven aan haar bruiloft, wetende dat ze uit elkaar zouden gaan”

Janine image
door Janine

23 Oktober 2023

Vriendin van de bruid klaagt: “ik heb een fortuin uitgegeven aan haar bruiloft, wetende dat ze uit elkaar zouden gaan”
Advertisement

Als je trouwt, ontstaat er een heilige band tussen twee mensen, twee zielen worden verenigd door eeuwige trouw te zweren. En dan is er het feest! Als we verder gaan dan de diepe betekenis van het sacrament, hebben we altijd een of meer gelegenheden waarbij de gelukkige gebeurtenis wordt gevierd. De hele dag wordt maanden van tevoren tot in de puntjes georganiseerd, zodat alle details eenvoudigweg onberispelijk zijn. Aan de andere kant: je trouwt maar één keer, toch?

De hoofdpersoon van dit verhaal was echter geschokt: haar vriendin bereidde haar speciale dag voor door veel geld uit te geven (en mensen te laten uitgeven)... in de wetenschap dat ze haar man zou verlaten! Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Mumsnet

Advertisement

Een bruiloft die zowel een droom als een nachtmerrie is

Een bruiloft die zowel een droom als een nachtmerrie is

freepic.diller/Freepik - Not the actual photo

De vriendin van de bruid wilde op een online forum schrijven om al haar woede te uiten over gedrag dat zij absurd vindt. Nu is ze op zoek naar meningen van internetgebruikers om te begrijpen of haar standpunt juist is of niet.

"Ik heb mijn best gedaan voor de voorbereidingen voor haar bruiloft, ik heb echt geprobeerd om het evenement schitterend te maken. Energie, geld, mentale stress: ik wilde haar op haar speciale dag het gevoel geven dat ze een echte prinses was”, zo vertelt de vriendin.

Bewonderenswaardig zou je misschien denken, ware het niet dat ze meteen in woede uitbarstte toen ze de situatie begreep die ze voor zich zag: haar vriendin lachte geamuseerd, maakte zelfs grapjes, wetende dat ze op het punt stond een huwelijk te vieren dat helemaal geen stand zou houden: "we zijn onverenigbaar, maar ik wil niet alles annuleren om mezelf niet voor gek te laten staan tegenover familie en vrienden", bekende ze haar tussen de ene dure voorbereiding en de andere. Ondanks deze uitgangspunten voelde haar vriendin zich hulpeloos en probeerde ze de organisatorische teugels van die gebeurtenis in handen te houden, zoals gewenst door de toekomstige bruid. Dit zijn de gevolgen van die keuze.

Advertisement

De woede van de vriendin en de reacties van gebruikers

De woede van de vriendin en de reacties van gebruikers

azerbaijan_stocker/Freepik - Not the actual photo

"Drie vrijgezellenfeesten, één op Tenerife, één thuis en een reis naar Groot-Brittannië, plus aperitieven, diners en andere feesten in overvloed. De locatiekeuze, de vermoeiende zoektocht naar de perfecte jurk, de repetities... en niet te vergeten de kosten voor een verblijf in het luxe hotel (zo'n 400 euro) de dag voor de bruiloft en uiteraard de kosten van kleding die geschikt is voor het feest en de receptie. In totaal heb ik duizenden euro's uitgegeven, het huwelijkscadeau niet eens meegerekend!”, schreef de vrouw vervolgens neerslachtig.

Het probleem bij dit alles is dat beide vrouwen heel duidelijk waren over hoe kort die relatie zou duren: "ze was nog niet getrouwd en had het al over een recordscheiding, en dat was ook zo: het stel scheidde al na 2 weken!", riep de woedende vriendin uit.

Nu vraagt ​​ze zich af of het juist is om boos te zijn op haar vriendin: "het geluk van mijn vriendin is belangrijker dan geld, maar ik heb het gevoel dat ik nutteloos tijd en geld heb verspild", verklaarde ze. Dus gaven de gebruikers haar hun mening: velen schreven haar duidelijk dat ze niet zoveel geld had moeten uitgeven aan een bruiloft die in wezen een farce was, anderen wezen erop dat ze hoe dan ook kon genieten van de aanwezigheid van vrienden en leuke evenementen zoals zoals lunches en uitstapjes. Wat vind jij ervan?

Advertisement