Stel gaat trouwen, maar zij bekent: “ik kan het idee niet verdragen dat hij vliegangst heeft”

Janine image
door Janine

25 Oktober 2023

Stel gaat trouwen, maar zij bekent: “ik kan het idee niet verdragen dat hij vliegangst heeft”
Advertisement

Trouwen is niet altijd zo'n gemakkelijke keuze: naast dat beetje angst voor het jawoord, zijn er talloze overwegingen te maken. Als je de sterke gevoelens die je voor de ander hebt als vanzelfsprekend beschouwt, blijft er nog steeds een groot dilemma over: zal deze persoon het best bij mij passen?

Dit is precies de vraag die de hoofdpersoon van dit verhaal zichzelf stelde terwijl ze nadacht over het idee om wel of niet daadwerkelijk met haar huidige vriend te trouwen. In theorie zijn ze de trouwdata al aan het plannen en hun verbintenis lijkt dus dichtbij, maar toch is er een enorme afstand tussen hen...

via Mumsnet

Advertisement

Het verhaal van hun relatie

Het verhaal van hun relatie

Drazen Zigic/Freepik - Not the actual photo

De vrouw wendde zich tot een bekend online forum om de mening van gebruikers te vragen. Ze vraagt ​​zich namelijk af of haar twijfels rechtmatig zijn... maar laten we bij het begin beginnen.

Het meisje zei dat ze al ongeveer 3 jaar samen is met haar vriend en dat ze verliefd op hem is, maar er is een klein “nadeel” in hun relatie die steeds groter wordt en die nu hun toekomst samen in gevaar brengt: zijn angst om te vliegen. Haar vriend verwerpt categorisch het idee om het vliegtuig te nemen om zich te verplaatsen. Het probleem ligt in het feit dat hij zijn angst tegenover zijn partner altijd had getemperd: hij had het gedefinieerd als een licht ongemak, een manier van verplaatsen die hem niet beviel.

Dus hoewel de vrouw niet erg blij was met deze beperking, hechtte ze er niet al te veel belang aan. Het was hen tenslotte altijd gelukt om te reizen met vervoermiddelen als de trein of de veerboot, maar het had hen natuurlijk veel meer tijd gekost dan met vliegen en daarom hadden ze feitelijk een aantal vakantiedagen verspild met reizen. Nu ze op het punt staan ​​te trouwen, heeft zij een vakantie voorgesteld door naar Nice, in Frankrijk, te vliegen. De man stemde eerst toe en trok zich vervolgens terug, met verschillende excuses, maar uiteindelijk bekende hij dat hij niet bereid was te vliegen. De vrouw vroeg zich toen af: “wat voor soort huwelijksleven staat mij te wachten?!"

Advertisement

Oplossingen voorgesteld door gebruikers

Oplossingen voorgesteld door gebruikers

Drazen Zigic/Freepik - Not the actual photo

"Toen ik hem ontmoette, was hij niet eerlijk tegen mij als dit de realiteit van de feiten is. Als we niet eens kunnen vliegen voor onze huwelijksreis, is dat niet zijn voorkeur, maar een echte fobie!". De vrouw voegde eraan toe en onthulde dat als ze deze kant van hem had gekend, ze er beter over had nagedacht of ze met hem zou gaan daten of niet.

Ze is verliefd op hem, maar kan geen oplossing voor het probleem vinden. Ook meldde ze dat naar haar mening een van de redenen waarom haar vriend het uitmaakte met zijn ex-vriendin zijn vliegangst was: “in die periode had hij een cursus gevolgd om zijn angst te overwinnen, maar zonder resultaat. Op zijn werk aarzelt hij geen twee keer om te zeggen dat hij niet wil vliegen en dit heeft hem vaak goede mogelijkheden gekost”, bekende verbijsterde meisje.

Ten slotte sloot ze af met de mededeling dat hij op dit moment niet bereid is nog een poging te ondernemen om die angst te overwinnen. Zij is een heel avontuurlijk meisje en wil graag een leven vol reizen en ontdekkingen doen, dus vroeg ze online om hulp. Dit zijn de meningen van internetgebruikers: “als je je nu ergert aan deze situatie, stel je dan voor hoe geïrriteerd je over 8 jaar zult zijn...", schreef iemand: “ik denk niet dat je iets verschuldigd bent: als je van hem houdt je moet hem accepteren zoals hij is, inclusief angsten", schreef een ander, "het hangt allemaal af van hoeveel belang je hecht aan de wens om het vliegtuig te nemen, praat goed met hem en laat hem begrijpen hoe belangrijk het voor je is en beslis dan wat jullie dienovereenkomstig moeten doen", adviseerde weer een ander. Wat denk jij ervan?

Advertisement