Cadeauvakantie in het Caribisch gebied voor alle medewerkers van een bedrijf: "het is geen kostenpost, het is een investering"

Janine image
door Janine

27 Oktober 2023

Cadeauvakantie in het Caribisch gebied voor alle medewerkers van een bedrijf: "het is geen kostenpost, het is een investering"
Advertisement

Wat maakt een bedrijf succesvol? Heb je jezelf deze vraag ooit gesteld, in een poging het juiste antwoord te geven? De drijvende kracht achter een mechanisme dat goed werkt, vooruitgaat en vruchten weet af te werpen is niet alleen het topmanagement van een bedrijf – zeker belangrijk – maar vooral de medewerkers. Om deze reden moet hun werk altijd erkend, gewaardeerd en, waarom niet, beloond worden.

Een Italiaanse ondernemer begreep dit heel goed toen hij besloot een prachtig en ontroerend gebaar te maken naar degenen die elke dag aan zijn zijde staan.

Wanneer inspanningen worden erkend en beloond

Wanneer inspanningen worden erkend en beloond

Ernesto Castiglioni/Facebook

Ernesto Castiglioni, 76 jaar oud, staat sinds 1979 samen met zijn vrouw Patrizia Paganini aan het hoofd van zijn bedrijf. Gespecialiseerd en zeer succesvol in hun sector, zijn de twee erin geslaagd om al vele jaren vooruitgang te boeken met strategieën en kwaliteit, en al die tijd zijn ze nooit vergeten een blik van dankbaarheid te werpen op degenen die altijd aan hun zijde hebben gestaan.

Het is geen vanzelfsprekendheid dat alle werkgevers hier aandacht aan besteden, dat ze respect en dankbaarheid jegens hun werknemers hebben, dat ze hen goed betalen en dat ze geven wat ze verdienen in een reguliere arbeidsrelatie. Heel vaak zijn werknemers een last, mensen die worden uitgebuit en waaraan het absolute minimum wordt toegekend, maar dit is hier niet de realiteit. Castiglioni begreep dit goed en vond de juiste manier om degenen die hem dag in dag uit met inzet en inspanning helpen, te bedanken.

Advertisement

Een zeer welkom geschenk

Een zeer welkom geschenk

Ed Yourdon/Flickr - Not the actual photo

Deze ondernemer gaf een heel belangrijk geschenk aan zijn 27 medewerkers: een volledige all-inclusive week in Santo Domingo. Zeven dagen waarin ze allemaal samen kunnen ontspannen - inclusief elk een familielid - zonder over werk te praten, maar te socialiseren en plezier te maken zodat ze herboren en met een glimlach op het gezicht terugkeren. Rusten en tegelijkertijd weten dat de inspanningen worden erkend, is de beste manier om de productiviteit te verhogen zonder dat ze het gewicht ervan op hun schouders voelen drukken. Dit is de troefkaart van goede bedrijven en competente en capabele eigenaren.

"Ze vragen me vaak naar het waarom van dergelijke kosten - verklaarde Castiglioni - Voor mij is het belangrijk en het is geen kostenpost, maar een investering en ik hoop dat mijn verhaal andere ondernemers zal helpen om na te denken over het investeren van geld in deze richting. Het doel is om het werk leuker te maken, zodat we allemaal gelukkiger zijn en goed werken”.

Een gewoonte die de groei van het bedrijf bevordert

Dit is niet de eerste ervaring voor de werkgever en zijn vrouw om werknemers een cadeau te geven. Kortom, een gewoonte die goed lijkt te zijn voor iedereen, werkgevers en werknemers. Op deze manier voelen medewerkers zich tevreden, wordt hun werk echt erkend en komen ze opgeladen terug van de vakantie, klaar om een nieuw jaar tegemoet te gaan.

Zo zou het moeten zijn, maar afgezien van de mogelijkheden die elk bedrijf heeft, lijkt het erop dat niet alle werkgevers het belang van het geluk en de tevredenheid van de medewerkers voor de groei van het bedrijf kunnen begrijpen.

Advertisement