"Het is belangrijk om leerlingen voor te bereiden op het leven": school leert koken, strijken en wassen

Janine image
door Janine

19 Juni 2023

"Het is belangrijk om leerlingen voor te bereiden op het leven": school leert koken, strijken en wassen
Advertisement

Kinderen zijn de kostbaarste bron die we hebben voor de toekomst en daarom proberen ouders en scholen ze op te leiden in een vrij brede algemene opvoeding en cultuur. Het is echter ook belangrijk dat kinderen - naast wiskunde en literatuur - ook leren hoe ze de belangrijkste huishoudelijke taken moeten uitvoeren: dit kan hen helpen een gevoel van verantwoordelijkheid en autonomie te ontwikkelen, waardoor ze onmiddellijk in hun dagelijkse behoeften kunnen voorzien.

Een bijzondere school heeft dit goed begrepen en laat het hele web over zichzelf praten. Laten we de redenen begrijpen.

via Elcolombiano

Advertisement

Trabajo y Tecnología. 6°Grado. Desarrollo de habilidades para el planchado de ropas, tan importante para la formación de la autonomía y el desarrollo motriz. #colegiosembrador2023 #estilosembradeaprender

Pubblicato da Sembrador Ciudad del Este su Mercoledì 17 maggio 2023

De school Sembrador Ciudad Este, in Paraguay,  heeft het initiatief genomen om haar studenten te trainen in elementaire huishoudelijke vaardigheden, zoals koken, aanvegen, strijken en wassen. Het instituut benadrukte dat dergelijke vaardigheden later in hun leven nuttig zullen zijn voor studenten.

"Ik had eerlijk gezegd geen idee hoe ik moest strijken, omdat mijn moeder bang was dat ik me zou verbranden", zegt Romy Fiorella Centurión, een leerlinge van de zesde klas - maar dankzij een van onze docenten en haar geduld heb ik het geleerd en ik moet zeggen dat ik er enorm blij van word. Nu strijk ik mijn uniform, mijn kleren en alles wat ik elke dag nodig heb."

De school promootte dit initiatief met grote belangstelling en deelde de beelden op Facebook, waarmee ze het applaus van de gebruikers wist te krijgen.

 

Advertisement

Sexto grado. Trabajo y Tecnología. Demostramos habilidad en la utilización correcta de la licuadora mediante la elaboración de jugos y batidos. #colegiosembrador2023 #estilosembradeaprender

Pubblicato da Sembrador Ciudad del Este su Venerdì 19 maggio 2023

"Deze kennis zal buitengewoon nuttig zijn voor de toekomst, wanneer ik volwassen word en alleen woon - zei Mauricio Sautu, 13 jaar oud - Ook al word ik niet echt enthousiast van deze activiteiten, vind ik het helemaal niet erg om ze te doen. Als mijn moeder ​​me om hulp vraagt, ben ik bereid die aan te bieden en nu weet ik hoe ik het moet doen".

Schoolleiders hebben benadrukt dat het niet hun doel is om studenten vast te zetten in specifieke rollen, maar om hen een alomvattende opleiding te bieden. In dit instituut wordt namelijk ook gymnastiek en computeronderhoud gegeven.

Weten hoe je verschillende dingen moet doen, helpt om meer bewuste, respectvolle en ondersteunende individuen te vormen, die in staat zijn om voor zichzelf en voor anderen te zorgen. Daarnaast leren ze met huishoudelijke taken belangrijke praktische vaardigheden zoals schoonmaken, koken en de verzorging van kleding, waar ze hun hele leven profijt van zullen hebben. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het betrekken van kinderen bij huishoudelijke activiteiten het opbouwen van sterkere familiebanden bevordert, waardoor er momenten van delen, samenwerken en leren ontstaan. Wat vind jij?

Advertisement