Man verklaart: “ik help mijn vrouw niet met huishoudelijke en opvoedingstaken, zo werkt het niet" (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

06 November 2023

Man verklaart: “ik help mijn vrouw niet met huishoudelijke en opvoedingstaken, zo werkt het niet" (+ VIDEO)
Advertisement

De kwestie van de genderrollen heeft de afgelopen decennia opmerkelijke veranderingen ondergaan en we willen met een zekere “openheid van geest” pleiten voor grotere gelijkheid. Groter, maar nog niet perfect en gelijk. In veel gevallen is het idee heel gebruikelijk dat bepaalde taken – meestal huishoudelijke taken – de verantwoordelijkheid van de moeder zijn, en dit geldt ook voor de verzorging van kinderen: het is nog steeds de vrouw die de meeste taken thuis uitvoert en zorgt voor de kleintjes.

Dit geldt uiteraard niet voor alle mensen en ook niet voor alle landen, maar het is niet ongebruikelijk om verhalen te horen die het bovenstaande ondersteunen. Dus besloot een vader en echtgenoot zichzelf in een video te filmen om zijn zegje te doen, waardoor iedereen sprakeloos achterbleef.

via Instagram

De boodschap van een echtgenoot en familieman

JR Minton is echtgenoot en vader van vier kinderen. Hij weet precies wat woorden als “familie”, “verantwoordelijkheid” en “ouderschap” betekenen. Dus filmde hij zichzelf eenvoudig met zijn mobiele telefoon en liet zijn gedachten de vrije loop: “ik heb niet de intentie om mijn vrouw te helpen of te ondersteunen. Ik hoef haar niet te steunen en een handje te helpen, thuis of met onze kinderen. Dat is niet wat partner zijn betekent, niet voor mij."

Zijn woorden kunnen zeker tot ongenoegen leiden en je zou kunnen denken dat de man om het zo te zeggen “ouderwets” is. De video kreeg echter miljoenen views en duizenden reacties, grotendeels in overeenstemming met wat de man zei.

Dit is niet verrassend: Minton heeft hele duidelijke ideeën over wat zijn taken werkelijk zijn en wat hij voor zijn gezin moet doen.

Advertisement

De video die voor veel discussie en reflectie zorgde

"Het gaat niet om aanwezig zijn, om het bieden van hulp, het is veel meer dan dat: als je met z'n tweeën bent, moet iedereen zijn steentje bijdragen! Daarom zeg ik dat ik mijn vrouw niet help: ik zorg voor de kinderen, net als zij, ik kook, maak schoon en ik doe boodschappen als dat nodig is”, onthulde de man en verraste alle online gebruikers die zijn video zagen.

“Dit betekent een partner zijn: niet wachten met ingrijpen waar de ander niet kan zijn, maar dat van tevoren doen door taken en verantwoordelijkheden van allerlei aard zo gelijk mogelijk te verdelen!”, voegde de man eraan toe. Waarna hij een oproep deed aan iedereen die anders denkt: "verander je manier van denken en bekijk de dingen vanuit een ander perspectief, word volwassen en wees een echte man!".

Zijn harde woorden verbergen zeker de waarheid: het huwelijk, maar ook de keuze om samen te leven, betekent elkaar als gelijken helpen. Wat denk jij ervan?

Advertisement