De club om zich niet langer alleen te voelen: “we hadden allemaal niemand en nu zijn we vrienden geworden”

Janine image
door Janine

19 November 2023

De club om zich niet langer alleen te voelen: “we hadden allemaal niemand en nu zijn we vrienden geworden”
Advertisement

Wanneer je opgroeit en volwassen wordt, kan het gebeuren dat je het bijzonder druk krijgt met je routine – misschien met veel werk- en gezinsverplichtingen – en uiteindelijk het contact met vrienden verliest. Voor iedereen verstrijkt de tijd onverbiddelijk en dit is normaal, maar we moeten altijd proberen wat momenten te reserveren om door te brengen met de mensen die het dichtst bij ons staan.

Maar wat als iemands bestaan ​​een drastische verandering heeft ondergaan? Zoals verhuizen naar een nieuw land bijvoorbeeld. Dan wordt het moeilijker om iemand te vinden om vrienden mee te worden. Maar zelfs in dit soort gevallen is er een oplossing: de hoofdpersoon van dit verhaal wist helemaal opnieuw te beginnen en kon afscheid nemen van de eenzaamheid.

Advertisement

Het verhaal van Karin Lingmar

Het verhaal van Karin Lingmar

Scandinaviaclub/Facebook

Karin Lingmar was voor de liefde naar Västervik, in Zweden, verhuisd. Ze had daarom het land waar ze ruim veertig jaar had gewoond verlaten om een ​​man te volgen en opnieuw een leven met hem te beginnen. Helaas was die relatie niet voorbestemd om lang stand te houden en dus bevond de vrouw zich op 77-jarige leeftijd alleen, zonder enige kennis in die nieuwe stad.

Ze kon niet terugkeren naar haar geboortestad Sörmland, omdat ze het huis dat ze daar bezat had verkocht... dus had ze geen andere keus dan nieuwe vrienden te maken waar ze woonde. Maar ze besefte al snel dat het helemaal niet eenvoudig was om nieuwe relaties op te bouwen: “ik was de laatste die arriveerde, mensen hadden hun routine en het was niet gemakkelijk om vrienden te maken", aldus de vrouw.

"En toch zag ik tegelijkertijd zoveel eenzame mensen op straat. Velen van ons hadden niemand", voegde Karin eraan toe. Dus kwam ze met een briljant idee en voerde het meteen uit.

Advertisement

De vriendengroep

De vriendengroep

Scandinaviaclub/Facebook

"Ik ben een zeer initiatiefrijk persoon en ik besloot de eerste stap te zetten om nieuwe vrienden te vinden", vertelde de 77-jarige. Dus creëerde ze op Facebook de groep "Alone Together" (alleen samen): "het idee was om activiteiten te promoten zoals een kopje thee drinken, wandelen en dat soort dingen”, voegde de ondernemende vrouw eraan toe.

Ze gaf ook duidelijk aan dat de groep niet tot doel had mensen samen te brengen om nieuwe liefdes te vinden, maar om samen te zijn en samen passies te delen of gewoon in gezelschap te zijn. De door Karin behaalde resultaten overtroffen haar verwachtingen ruimschoots: slechts een paar dagen na de oprichting van die pagina kon ze al meer dan 50 mensen tellen die geïnteresseerd waren in haar initiatief!

Al snel vormde de groep kleine clubs gericht op verschillende recreatieve activiteiten: er is een spelclub, één waar wandelingen worden georganiseerd en zelfs één waar ze samenkomen om te breien! Naast dit alles zijn er lunches, uitstapjes buiten de stad en geplande evenementen waaraan men kan deelnemen, zoals tentoonstellingen en concerten.

Kortom, er is een waardevolle gemeenschap van mensen gevormd die niet langer zullen lijden onder eenzaamheid: nu kunnen ze altijd genieten van goed gezelschap, met een overvloed aan keuzes over hoe ze hun tijd samen kunnen doorbrengen!

Advertisement