11-jarige jongen slaagt erin een huis voor zijn familie te kopen door flessen water op straat te verkopen

Janine image
door Janine

20 Maart 2023

11-jarige jongen slaagt erin een huis voor zijn familie te kopen door flessen water op straat te verkopen
Advertisement

Moeilijke momenten kloppen vroeg of laat bij iedereen aan de deur en dit is niet altijd een slechte zaak: we kunnen meer verenigd zijn in tijden van nood en een vastberadenheid naar voren brengen waarvan we niet eens wisten dat we die hadden. De obstakels die we in ons leven tegenkomen, kunnen verschillend zijn, maar het is ook zo dat ze over het algemeen verband houden met de leeftijd die we op dat moment hebben: een tiener heeft andere problemen dan een volwassen man met een gezin. Soms stuiten we echter op uitdagingen die verder gaan.

Het verhaal van vandaag vertelt over de ongelooflijke vasthoudendheid die werd getoond door een kind van slechts 11 jaar oud en hoe hij met zijn acties niet alleen de problemen kon oplossen, maar zelfs een werkelijk ongelooflijk resultaat wist te bereiken!

via altavista.news

Advertisement

Gabriel is een 11-jarige jongen die twee jongere broers en een alleenstaande moeder heeft. Het gezin verkeerde in nogal moeilijke omstandigheden: ze woonden allemaal samen in een kamer in het huis van Gabriels grootmoeder en het einde van de maand halen was een moeilijke taak voor hen.

De moeder had klusjes en was zeer beperkt in haar werkkeuzes aangezien een van Gabriels broers ziek was en voortdurend hulp nodig had. Op een dag knapte er iets bij Gabriel: hij begon na te denken over hoe hij kon bijdragen aan het levensonderhoud van zijn familie en hij deed iets dat een kind nooit zou moeten hoeven te doen.

Advertisement
gabrielpequenovendedor/Instagram

gabrielpequenovendedor/Instagram

Gabriel ging de straat op en werkte om flessen water in zijn wijk te verkopen: de jongen had zijn fiets uitgerust om talloze flessen vloeistof te vervoeren en fietste non-stop door de straten waar hij woonde.

Gabriels grote hart werd echter niet door iedereen gewaardeerd, er waren er ook die roet in het eten gooiden: de jongen werd namelijk aangegeven bij de instantie die verantwoordelijk was voor het uitvoeren van een "ongepaste" activiteit zonder de bijbehorende vergunningen en dit dwong hem te stoppen met werken. "Ik denk niet dat ik ongelijk had: ik werd tegengehouden zonder iets verkeerds te hebben gedaan, ik was aan het werk en niet aan het stelen!”, zei Gabriel op een online site gemaakt door iemand die ontroerd was door zijn verhaal.

De site bevatte ook de mogelijkheid om donaties te doen om het kind en zijn familie te helpen. Wat er gebeurde is verbazingwekkend: er waren zovelen die onder de indruk waren van Gabriels verhaal dat de site een heel belangrijk bedrag wist te verzamelen, genoeg om de jongen in staat te stellen een nieuw huis voor hem en zijn familie te kopen! Een ongelooflijk verhaal dat ons eraan herinnert hoe weinig genoeg kan zijn, zelfs een paar munten per persoon, om mensen die minder geluk hebben dan wij aanzienlijk te kunnen helpen.

Advertisement