Gemaskerde bezorger onthult de truc om meer geld te verdienen: hij weigert de meeste leveringen

Janine image
door Janine

14 December 2023

Gemaskerde bezorger onthult de truc om meer geld te verdienen: hij weigert de meeste leveringen
Advertisement

De maatschappij verandert voortdurend en daarmee zijn ook verschillende gewoonten veranderd, zoals het bestellen van eten. Vroeger was het beslist niet gebruikelijk om maaltijden te nuttigen die niet met eigen handen bereid waren.

Nu is het mogelijk om comfortabel thuis te blijven – zonder zelfs maar de keuken in te hoeven – en toch allerlei soorten eten te kunnen bestellen. Maar achter een plotseling verlangen, gebrek aan tijd of welke andere reden dan ook die je ertoe aanzet een maaltijd te bestellen, schuilt een fundamentele figuur: die van de bezorger, net als de hoofdpersoon van dit verhaal, en hij heeft een eigen geheim waardoor hij snel beroemd werd op internet.

Advertisement

Het verhaal van de gemaskerde man

Het verhaal van de gemaskerde man

@Downtown Hustle/Instagram

De man in kwestie blijft het liefst anoniem en slaagt daarin door het gebruik van een bivakmuts en een bril die zijn gezicht volledig verbergt. Maar hoewel niemand zijn identiteit kent, is hij een inmiddels beroemd personage waar veel mensen inspiratie uit halen, en niet alleen uit de categorie werknemers die hetzelfde werk doen als hij.

Van de bezorger weten we dat hij zijn werk doet in Philadelphia, Pennsylvania in de VS, en dat zijn naam Jay is. De man onthulde vervolgens dat hij ongeveer tien uur per week werkt en zijn filosofie in dit opzicht is simpel: "Ik werk voor het geld, dus ik kan het me niet veroorloven mijn geluk op de proef te stellen".

Wat bedoelt Jay hiermee? We gaan ervan uit dat bezorgers vaak geen echte arbeidsovereenkomst hebben en dus betaald worden op basis van het aantal gedane leveringen. Daarom wordt hun economische inkomen beïnvloed door vele variabelen: hoe ver ze moeten reizen, de snelheid waarmee ze leveren en zelfs de weersomstandigheden tijdens de route. Er is echter één fundamenteel element dat de grootste impact heeft op hun inkomsten.

Advertisement

Trucs van de bezorger om meer geld te verdienen

Trucs van de bezorger om meer geld te verdienen

Freepik

Het gaat om fooien, een van de grootste middelen van bestaan ​​voor bezorgers. Deze zijn over het algemeen niet verplicht en het is daarom aan degenen die de maaltijd ontvangen om te kiezen of ze deze werknemers een extraatje willen geven. Er zijn smartphone-applicaties ontwikkeld waar de meeste mensen bestellingen plaatsen en dit heeft tot een aantal nieuwe mogelijkheden geleid.

Onder de verschillende functies van deze apps is het namelijk mogelijk om al tijdens het plaatsen van een bestelling in te stellen of en hoeveel fooi er aan de bezorger wordt gegeven: vandaar het idee van Jay dat hem online beroemd heeft gemaakt met meer dan 150.000 volgers. De man heeft goed nagedacht over het optimaliseren van zijn werkuren om zijn inkomsten te maximaliseren: hij weigert de overgrote meerderheid van de beschikbare bestellingen die hij zou kunnen aannemen en vervolgens bezorgen.

Je hebt het goed begrepen: bij de verschillende leveringsopties die moeten worden gemaakt, kijkt de man niet naar de reistijd of hoeveel hij zal verdienen met die enkele levering, hij zal alleen die bestellingen doen waarbij de fooi al is betaald en waarvan hij zeker is dat hij hierop kan rekenen! Door dit te doen, naast de normale betaling voor een bezorging (die varieert van 4 tot 8 euro), profiteert hij van het extra geld dat voortkomt uit de reeds gecrediteerde fooi zonder het risico te lopen om te leveren aan een “weinig genereuze" klant.

Het is altijd beter om de “kwaliteit” van het werk te benutten in plaats van de kwantiteit, althans volgens bezorger Jay. Wat vind jij ervan?

Advertisement