Bruidspaar laat iedereen sprakeloos: ze hebben een inzamelingsactie opgezet om hun bruiloft te organiseren

Janine image
door Janine

20 December 2023

Bruidspaar laat iedereen sprakeloos: ze hebben een inzamelingsactie opgezet om hun bruiloft te organiseren
Advertisement

Het huwelijk symboliseert de onlosmakelijke eenheid van twee geliefden, hun verlangen om samen te zijn en de toewijding van hun bijzondere band aan God - voor degenen die geloven - en in ieder geval in het bijzijn van familieleden en vrienden. Een uniek evenement dat maanden van tevoren tot in de kleinste details en minutieus is gepland. Het organiseren van een bruiloft vergt niet alleen tijd en geduld, maar ook een flink bedrag, afhankelijk van de omvang van het evenement: vaak betekent dit dat je duizenden euro's moet uitgeven.

Geld dat wordt betaald door het bruidspaar of hun ouders. Maar niet in dit geval: dit stel slaagde erin een groot deel van hun huwelijkskosten door volslagen vreemden betaald te krijgen.

via Reddit

Het verhaal van het pasgetrouwde stel

Het verhaal van het pasgetrouwde stel

prostooleh/Freepik - Not the actual photo

Een gebruiker van een bekend forum wilde het vreemde verhaal delen waarover ze hoorde: de Canadese vrouw in kwestie plaatste afbeeldingen over een nogal ongewoon verzoek gevonden op hetzelfde forum.

Het gaat om een inzamelingsactie die is gestart op de GoFundMe-site, een site waarmee het mogelijk is om aan onbekenden een donatie te vragen om geld in te zamelen. Je kunt voor bijna alles een campagne starten, maar uiteraard ontvangen alleen de meest waardevolle projecten of de meest behoeftige mensen het gewenste geldbedrag. Met enkele uitzonderingen.

"Ik las over dit stel dat nog maar zes maanden samen is en op het punt staat te trouwen, maar dit is niet zozeer wat me perplex liet: ze slaagden erin om maar liefst 10.000 dollar op te halen door een inzamelingsactie te organiseren waarbij ze om financiële steun vroegen om hun droomhuwelijk waar te maken. Ik zal verder niets toevoegen, de opmerkingen zijn aan jullie”, schreef de gebruiker en de reacties van internetgebruikers lieten niet lang op zich wachten.

Advertisement

Opmerkingen van gebruikers

Opmerkingen van gebruikers

Freepik

In de post van het stel stond een lange reeks mooie woorden: “Stel je lachende gezichten, tranen van vreugde en dikke knuffels van onze dierbaren voor tijdens de viering van onze bruiloft. Met jouw hulp kunnen we onze droom waarmaken die voor altijd in ons hart gegrift zal blijven”, zo was onder andere te lezen.

En het ging als volgt verder: “zoals veel jonge stellen vol hoop hebben we weinig economische beschikbaarheid en zijn daarom niet in staat het huwelijk dat we altijd hebben gewild te realiseren. Maar hier kan jouw vrijgevigheid, jouw bijdrage, een groot verschil maken in ons leven."

De meeste gebruikers op het forum waren geschokt door het verzoek: "dit is allemaal erg gênant", schreef iemand, "als ze de bruiloft van hun dromen niet kunnen betalen, moeten ze de bruiloft gewoon uitstellen of op de kosten besparen!", riep een ander uit, "Ik heb gehoord van bruiloften die beslist duurder zijn dan die van hen, maar wie vraagt er in hemelsnaam geld aan volslagen vreemden?! Hoe kun je zoiets doen?”, merkte weer een ander op. Wat denk jij ervan?

Advertisement