Ze rijden meer dan 8 uur om naar een bruiloft te gaan: ze ontdekken dat ze niet zijn uitgenodigd voor het feest

Janine image
door Janine

26 Februari 2024

Ze rijden meer dan 8 uur om naar een bruiloft te gaan: ze ontdekken dat ze niet zijn uitgenodigd voor het feest
Advertisement

Het is leuk om uitgenodigd te worden voor een bruiloft omdat je dan normaal gesproken een hechte band hebt met het stel dat gaat trouwen. De feestelijkheden zijn daarom een gelegenheid om je te verheugen en samen te zijn met vrienden en familieleden. En soms ook met collega's.

Precies de laatste categorie die we net noemden, twee medewerkers, werden uitgenodigd voor de bruiloft van een van hun collega's en de aanstaande bruid. De ene is een jonge brouw en besloot de vreemde ervaring die ze meemaakte te delen...

via Reddit

Een bruiloft die niet voor iedereen toegankelijk was

Een bruiloft die niet voor iedereen toegankelijk was

prostooleh/Freepik - Not the actual photo

Ze wendde zich tot een populair online forum en vertelde in detail wat er was gebeurd. “Ik werd onlangs uitgenodigd voor de bruiloft van wat ik dacht dat vrienden waren, maar misschien had ik het mis. Hoe dan ook, laten we bij het begin beginnen: een collega en ik ontvingen een uitnodiging voor een bruiloft en ik was persoonlijk heel enthousiast over het idee”, schreef de jonge vrouw.

Vervolgens wees ze erop dat ze in haar iets meer dan 20-jarige leven niet veel bruiloften had bijgewoond, eigenlijk maar één: een familiefeest. Vervolgens onthulde ze dat ze naar die dag uitkeek omdat ze wist dat het heel leuk zou worden. Maar om de locatie te bereiken, moesten zij en haar collega ongeveer acht uur rijden: vanuit het Verenigd Koninkrijk zouden ze helemaal naar Schotland moeten reizen.

"We hadden besloten om de kosten van het huren van een auto te delen en hadden een Bed & Breakfast gevonden waar we konden overnachten, maar toen we daar aankwamen, kwamen we meteen in de problemen", vertelde de vrouw.

Advertisement

De waarheid onthuld

De waarheid onthuld

DC Studio/Freepik - Not the actual photo

In feite was er op de kleine locatie die bestemd was voor de bruiloft slechts één taxi die al gereserveerd was: de twee collega's wisten niet hoe ze de kerk op de top van de heuvel moesten bereiken. Gelukkig had de eigenaar van de structuur waar ze verbleven vriendelijk aangeboden om hen een lift te geven.

"Toen dat eerste probleem eenmaal was opgelost, waren we getuige van een betoverende Keltische ceremonie, het was echt emotioneel", bekende de vrouw. Het "geïmproviseerde" stel hoefde alleen maar de rest van het schema op de huwelijksuitnodiging te volgen: een drankje en het diner. Eenmaal in het restaurant hadden de twee naar hun namen gezocht op de tafelbordjes. Niets. Dus vroegen ze rond en kwamen er uiteindelijk achter dat hun uitnodiging - via een klein briefje - alleen deelname aan de ceremonie en het drankje omvatte, maar niet aan het diner.

Dus verschansten de twee zich, met het schaamrood op hun kaken, in hun B&B en brachten daarna een gezellige avond door in een plaatselijke club. Woedend over hoe ze waren behandeld, namen ze echter wraak: "Toen we ons realiseerden dat we de enige twee mensen waren die waren uitgesloten van het diner en dat we alleen voor de bruiloft waren uitgenodigd omdat de baas de bruid had geadviseerd om uit beleefdheid al haar collega's uit te nodigen, haalden we het geld dat we van plan waren aan de bruid en bruidegom te geven uit onze envelop terwijl ze allemaal dronken waren, nog voordat het feest was begonnen!”, verklaarde de zelfvoldane vrouw. Wat vind jij van wat er is gebeurd?

 

Advertisement