Nadat ze 25 miljoen dollar heeft gewonnen in de loterij, koopt ze nog een lot... En wint opnieuw

Janine image
door Janine

07 Januari 2024

Nadat ze 25 miljoen dollar heeft gewonnen in de loterij, koopt ze nog een lot... En wint opnieuw
Advertisement

Is het echt mogelijk om twee keer de loterij te winnen? Er is in ieder geval veel geluk voor nodig en dit is het verhaal van een vrouw die het voor elkaar kreeg. Het voorval werd gedeeld door de eigenaar van de kiosk via een selfie waarop hij te zien is in het gezelschap van de winnares.

De loterij winnen is moeilijk: twee keer winnen is nog moeilijker.

De loterij winnen is moeilijk: twee keer winnen is nog moeilijker.

Pixabay

De vrouw, Desire Fortini-Craft, besloot, nadat ze 25 miljoen dollar had gewonnen in de loterij van Massachusetts, nog wat loten te kopen ter waarde van 50 dollar, de duurste in omloop, en slaagde erin 500 dollar toe te voegen aan haar eerdere winsten. De kansen zijn erg klein, maar de vrouw beweert een vaste speelster te zijn. Toen ze haar vroegen wat haar geheim was, zei ze dat ze altijd twee loten tegelijk kocht.

 De vrouw besloot de prijs in één keer te verzilveren en zei dat ze het geld wilde gebruiken om “van het leven te genieten” en dat ze van plan was de Kerst met haar vriend op Aruba door te brengen. De rest zal ze gebruiken om de schoolleningen van haar drie kinderen te betalen en om een nieuwe auto te kopen. Het meest ongelooflijke is dat de vrouw een paar jaar geleden al een prijs van een miljoen dollar had gewonnen.

Advertisement

Hoe is de “mode” van krasloten ontstaan?

Hoe is de “mode” van krasloten ontstaan?

Claudio Cicali/Flickr - CC BY-SA 2.0

Kraskaarten zijn een populaire vorm van gokken waarbij spelers een dun laagje wegkrassen om te kijken of ze een prijs hebben gewonnen. Deze kaarten zijn verkrijgbaar in verschillende waarden en thema's en bieden een snelle en spannende spelervaring. Het concept van de kraskaart ontstond in de jaren ’70 en heeft sindsdien wereldwijd aan populariteit gewonnen. Kaarten worden vaak verkocht bij tabakswinkels, boekwinkels en supermarkten, waardoor het spel toegankelijk is voor een breed publiek. Het belangrijkste kenmerk van krasloten is het verrassingselement; spelers kopen een lot in de hoop direct een prijs te winnen, die kan variëren van geldbedragen tot fysieke prijzen of ervaringen. De overgrote meerderheid van de kaarten levert echter verlies op, waardoor de spanning hoog blijft. Juist daarom heeft dit type spel discussies aangewakkerd over het mogelijke risico van verslaving, wat de behoefte aan strengere regels om spelers te beschermen onderstreept.

Hoe makkelijk is het om een prijs te winnen met een kraslot?

Hoe makkelijk is het om een prijs te winnen met een kraslot?

Pixabay

De waarschijnlijkheid dat je met een kraslot wint varieert sterk, afhankelijk van het soort lot dat je koopt. De kaarten zijn zo ontworpen dat de meeste winsten klein zijn, terwijl grotere winsten zeer zeldzaam zijn. Bedrijven die kraskaarten exploiteren, gebruiken complexe algoritmen om de verdeling van de winsten en de bijbehorende kansen te bepalen.

Over het algemeen is de kans op het winnen van een aanzienlijk bedrag vrij laag. Vaak is de verhouding tussen het totale aantal verkochte kaartjes en het aantal winnende kaartjes bedacht om winst te garanderen voor de organisatie die het spel beheert. Dit betekent dat het statistisch gezien waarschijnlijker is om te verliezen dan om te winnen. Het is echter belangrijk op te merken dat de aard van krasloten sterk gebaseerd is op geluk en niet op strategie of vaardigheid. Elk lot heeft een vooraf bepaalde uitkomst en hoewel de kansen kunnen variëren, is de uitkomst in wezen willekeurig.

Advertisement