Vrouw ergert zich na ruzie met stel in vliegtuig: “dit zijn mijn stoelen”

Janine image
door Janine

29 December 2023

Vrouw ergert zich na ruzie met stel in vliegtuig: “dit zijn mijn stoelen”
Advertisement

Vliegen is over het algemeen een aangename ervaring: als je niet bang bent voor het vervoermiddel, kun je ontspannen in je stoel naar muziek luisteren, een film kijken of een dutje doen als je dat wilt. Bovendien staat het nemen van een vliegtuig vaak synoniem voor reizen, welverdiende vakantie en ontspanning.

Helaas kunnen er onaangename voorvallen plaatsvinden die een gespannen en zeer onaangename sfeer kunnen creëren, precies zoals de hoofdpersoon van dit verhaal overkwam: haar vlucht begon een “slechte wending” te nemen nog voordat ze plaats had genomen.

De ruzie die plaatsvond in het vliegtuig

De ruzie die plaatsvond in het vliegtuig

gpointstudio/Freepik - Not the actual photo

De vrouw vertelde over haar tegenslag via een bekend online forum en hier vroeg ze om de mening over het incident. Maar laten we bij het begin beginnen.

Ze was net ingestapt met haar man toen ze zich realiseerde dat ze een probleem hadden: er zat een ander stel op hun plaats. We weten zeker dat zij niet degene was die zich vergiste, want ze had eerder extra betaald om precies op de plek te kunnen zitten waar die onbekenden nu zaten. Eerste klas, eerste rij. Kon niet missen.

Bij het opnieuw controleren van de tickets zag ze dat ze zich niet vergist had en daarom benaderde ze het echtpaar om hen op het probleem te wijzen. Maar volgens hen was er geen enkel probleem: ze wisten heel goed dat ze zich de plaatsen van iemand anders hadden toegeëigend. 

Ze wilden echter dichter bij een paar van hun vrienden zitten en dus, nadat ze die reden aan de vrouw hadden gegeven, begonnen ze haar geërgerd aan te kijken: "de vlucht is niet zo lang, kunnen jullie niet gewoon op onze stoelen gaan zitten?”, vroeg het stel.

Advertisement

De opmerkingen van gebruikers

De opmerkingen van gebruikers

DCStudio/ Freepik - Not the actual photo

Ze was het helemaal niet eens met die suggestie en slaagde er uiteindelijk in om die mensen te laten opstaan en haar plaatsen terug te krijgen, maar ze hadden die verandering zo zwaar op haar laten drukken dat het haar achterliet met een vervelend gevoel van frustratie.

Had ze er verkeerd aan gedaan om hen op hun eigen plekken plaats te laten nemen, ook al waren zij degenen geweest die haar plaatsen hadden ingenomen? Dat was de vraag die haar bezighield, en dus legde ze zich neer bij de mening van de internetgebruikers.

"Je hebt het heel goed gedaan hoor! Ze probeerden je zelfs een schuldgevoel aan te praten omdat ze je dwongen om die verandering door te voeren," schreef iemand, "Ik vlieg elke week en ik kan je verzekeren dat wat er gebeurde helemaal niet normaal is, je had een stewardess moeten roepen”, stelde een ander, "hun houding was echt pesterig: ze hoopten gewoon een meer meegaand persoon voor zich te vinden, dus goed gedaan!" riep een ander uit. Wat vind jij?

Advertisement