Meisje wordt te vroeg geboren, waardoor haar ouders zich zorgen maken, vervolgens geeft ze hen een grote glimlach

Janine image
door Janine

31 December 2023

Meisje wordt te vroeg geboren, waardoor haar ouders zich zorgen maken, vervolgens geeft ze hen een grote glimlach
Advertisement

De geboorte van een kind is altijd een ongelooflijke ervaring; het is moeilijk om de opeenvolging van wisselende emoties waarmee je te maken krijgt te beschrijven: vreugde, angst, geluk, zorg voor de toekomst.

Het allerbelangrijkste is dat de baby gezond geboren wordt, zodat waar je later mee geconfronteerd wordt vrijwel irrelevant wordt. De protagonisten van dit verhaal kregen echter onmiddellijk te maken met verschrikkelijk nieuws, nog voordat ze ouders werden: de baby had namelijk problemen die haar leven ernstig in gevaar konden brengen.

Advertisement

De kleine Freya en haar moeilijke geboorte

De kleine Freya en haar moeilijke geboorte

@laurenvinje/X

Lauren en David Vinje kregen helaas onmiddellijk te maken met enkele moeilijkheden die ze tegenkwamen tijdens de zwangerschap van Lauren: nog vóór het bereiken van de 30e zwangerschapsweek kreeg de vrouw pre-eclampsie (zwangerschaps-vergiftiging), wat leidde tot een ziekenhuisopname en gedwongen bedrust. En het slechte nieuws was nog niet voorbij...

Tijdens een lange periode van observatie bleek dat het hart van het kleine meisje een afwijking had: de artsen besloten daarom dat de beste optie, in het belang van het kleine meisje, was om Lauren farmacologisch tot een vroegtijdige bevalling aan te zetten.

De vrouw stemde ermee in en koos ervoor om via een keizersnede te bevallen: de keuze bleek de beste die ze ooit had kunnen maken.

Advertisement

De glimlach die het hele web deed ontroeren

De glimlach die het hele web deed ontroeren

Birth Without Fear/Facebook

Als ze voor een natuurlijke bevalling had gekozen, zou de kleine Freya het risico hebben gelopen om om de navelstreng gewikkeld te blijven en het risico te lopen de bevalling niet te overleven... zo bekenden de artsen haar uiteindelijk. Maar gelukkig verliep de bevalling heel goed! Het was echter nog te vroeg voor de nieuwe ouders om feest te kunnen vieren en te ontspannen terwijl ze genoten van hun kleintje.

De dagen na de geboorte zouden cruciaal zijn voor het voortbestaan ​​van de baby en haar ouders waren enorm bezorgd: ze wisten heel goed dat ze niets konden doen, dat ze hulpeloos waren en dat alleen de tijd hen zou vertellen wat er van hun kleintje zou worden. En toen kwam een teken, een prachtig teken.

Freya zelf had haar ouders slechts 5 dagen na haar geboorte een grote, brede glimlach gegeven! “Ze was blij dat ze leefde!” Dat lezen we in het bijschrift van de foto die enige tijd later door Lauren werd gepubliceerd. Dat kleine gebaar, die uitdrukking van pure oprechte onschuld, gaf ongetwijfeld hoop aan de familie Vinje. Hoe gaat het nu met het kleine meisje?

Een paar jaar later...

Een paar jaar later...

@laurenvinje/X

Het had niet beter kunnen gaan! Het kleine meisje is niet meer zo "klein", ze is 9 jaar oud en verkeert in uitstekende gezondheid. Bovendien is haar prachtige gezin uitgebreid: ze heeft nu 3 zussen en een broertje.

Lauren besloot foto's te publiceren van de tijd dat Freya net geboren was en het hele verhaal van het kleine meisje te vertellen op een Facebook-groep - Birth Without Fear - om al haar leden te steunen die misschien zelf ook een moeilijke tijd doormaken, zoals haar en haar man was overkomen. Wat vind je van dit ontroerende verhaal?

Advertisement