Een groep studenten wordt weggestuurd uit hun café: ze krijgen talloze negatieve recensies

Janine image
door Janine

27 December 2023

Een groep studenten wordt weggestuurd uit hun café: ze krijgen talloze negatieve recensies
Advertisement

Kleine bedrijven maken economisch gezien geen bijzonder voorspoedig historisch moment door: de grote ketens en de grote online verkoopsites hebben het monopolie op een groot deel van de omzet.

Hoewel deze trend niet kan worden tegengegaan, is het daarom van cruciaal belang dat je je klanten behoudt en op alle mogelijke manieren probeert zo vriendelijk mogelijk te zijn om nieuwe klanten te werven. Een klein café bevond zich echter in een ongemakkelijke situatie, waardoor ze niet alleen klanten verloren, maar ook een stortvloed van negatieve recensies kregen…

Advertisement

Het verhaal van de ruzie met klanten

Het verhaal van de ruzie met klanten

@ slobar.cafe/Instagram

SLO BAR Cafe in Bacolod, op de Filippijnen, is een klein café met een exotische sfeer. Juist in deze bar vond het incident plaats, dat vervolgens een kettingreactie op sociale media teweegbracht.

Een groep van ongeveer tien jongeren, studenten van het lyceum, had besloten om naar het café te gaan om te ontspannen en iets te drinken. Maar volgens hen werden ze op een nare manier weggestuurd door het personeel… dit is wat er is gebeurd.

De jongeren - 10 in totaal - hadden 3 tafels bezet, maar hadden slechts twee drankjes besteld en dit was voor een van de personeelsleden aanleiding om die klanten te vragen de stoelen die ze bezet hadden te verlaten. De studenten voelden zich echter beledigd door die houding en besloten daarom het café een slechte recensie te geven, met slechts één ster. De eigenaar probeerde vervolgens de situatie te verhelpen door te proberen de reputatie van het betreffende café te herstellen.

Advertisement

Negatieve recensies en de mening van internetgebruikers

Negatieve recensies en de mening van internetgebruikers

@ slobar.cafe/Instagram

Alle jongeren beschreven de service die ze kregen als van slechte kwaliteit, en beoordeelden ook het eten in het restaurant als slecht, ook al hadden ze er niets van besteld. Elke student had aangegeven hoe onbeleefd de obers waren geweest.

"Het is niet de eerste keer dat we te maken hebben met niet-betalende klanten en we weten hoe we dat moeten aanpakken, maar deze keer voelen we ons verplicht om in te grijpen om onze reputatie en de waardigheid van onze medewerkers te verdedigen (twee van hen zijn studenten) en daarom zijn we genoodzaakt te reageren door uit te leggen wat er is gebeurd", schreef de eigenaar van het café in een bericht.

Kortom, ze vroegen om een ​​mening over de kwestie, waarbij ze het fundamentele probleem presenteerden dat inherent is aan de beperkte ruimte buiten de locatie: "het is juist dat alleen betalende klanten onze beperkte ruimtes gebruiken, we zijn er zeker van dat elke andere kleine bar dit zal begrijpen”, vervolgde de post. De webgemeenschap is verdeeld, met zeer uiteenlopende meningen.

Velen steunden de eigenaar en het personeel van het restaurant en nodigden hen uit om de ontvangen negatieve beoordelingen te melden: "de beoordelingen van die jongeren zijn nep, vecht het aan en je zult zien dat ze worden verwijderd", adviseerden velen hem, “de horeca is een business en daarom kunnen alleen degenen die betalen van alle diensten genieten, dat is gewoon zo”, schreef iemand. Iemand anders wees er echter op dat op de foto's die op sociale media zijn gepubliceerd duidelijk zichtbaar is dat sommige tafels nog vrij zijn: "het was helemaal niet nodig om de jongeren weg te sturen, dit was een verkeerde zakelijke zet!", schreef iemand. Wat vind jij ervan?

Advertisement