Dementerende vader herkent zijn dochter niet meer, maar tijdens de bruiloft gebeurt er een klein wonder (+VIDEO)

Janine image
door Janine

06 Juli 2023

Dementerende vader herkent zijn dochter niet meer, maar tijdens de bruiloft gebeurt er een klein wonder (+VIDEO)
Advertisement

We weten hoe uniek en belangrijk de huwelijksdag is: een bijzondere gebeurtenis die een grote liefde bekroont en transformeert in iets nog specialers, een band voor het leven, een wederzijdse liefde ten koste van alles. Voor zo'n belangrijke dag wil je alleen het beste, dat de hele ceremonie perfect is en de gasten in zekere zin ook.

De hoofdpersoon van dit verhaal heeft een vader die lijdt aan dementie waardoor hij zich mensen niet goed kan herinneren of herkennen... dus bedacht ze een tedere manier in een poging haar geliefde vader “wakker” te maken zodat hij samen met haar van haar huwelijk kon genieten. Laten we samen kijken wat ze heeft verzonnen.

via Newsbreak

Wonder and Raw/Facebook

Wonder and Raw/Facebook

Julia stond op het punt te trouwen en had de enige grote wens om samen met haar vader de beroemde wandeling naar het altaar in de kerk te kunnen maken. Helaas had hij, die aan dementie leed, haar niet herkend en leek hij ook niet te begrijpen waar hij was.

Maar de jonge dochter, zoals we in de video kunnen zien, sprak teder met de man en leidde hem naar een tafel op het balkon. Daarbij nodigde ze hem uit om te gaan zitten, zich op zijn gemak te voelen en te ontspannen.

De man, hoewel gedesoriënteerd, was blij met de aandacht die hij kreeg en zijn ogen toonden dankbaarheid achter een sluier van lichte verwarring. Dan doet Julia iets onverwachts en ongelooflijks.

Advertisement
Dad with dementia has a heartwarming realization

Dad with dementia has a heartwarming realization It's her wedding day and her dad has dementia. She prepares a surprise so that her dad remembers. This original video was produced by Network Media LLC and Olivia

Pubblicato da Wonder and Raw su Venerdì 11 novembre 2022

Ze laat de oude man een doek zien om te schilderen, ernaast wat tempera en een penseel. De man lijkt verbaasd maar ook geïnteresseerd in die objecten en hij kijkt ernaar terwijl hij iets mompelt. Dan pakt de dochter het penseel en laat de man het vasthouden, waarbij hij zijn hand heen en weer beweegt alsof hij aan het schilderen is...

De borstelharen bewegen op en neer, ze zijn niet eens in een kleur gedoopt: de man simuleert gewoon de beweging van de verf zonder iets te tekenen. Toch lijkt dat specifieke geluid, dat zachte wrijven op tafel een magisch effect op hem te hebben.

In een oogwenk wordt haar vader weer helder! Hij draait zich om naar zijn dochter, herkent haar en omhelst haar stevig, noemt haar schat en vertelt haar dat ze mooi is. Beiden kunnen hun tranen niet meer bedwingen en zijn blij geraakt door dat kleine wonder: nu is alles echt perfect en Julia's speciale dag had niet mooier kunnen zijn.

Advertisement