Zoon maakt ruzie met moeder: “ik help je niet met het huishouden want dat is voor vrouwen”

Janine image
door Janine

30 December 2023

Zoon maakt ruzie met moeder: “ik help je niet met het huishouden want dat is voor vrouwen”
Advertisement

Conflicten in het gezin komen veel vaker voor dan je zou willen. Soms gaat het om kleine misverstanden, maar soms heb je te maken met radicaal tegengestelde gedachten en lijkt een confrontatie onvermijdelijk...

Zoals in het geval van de hoofdpersoon van dit verhaal: ze ruzieden heftig over huishoudelijke taken en verantwoordelijkheden. Nu heeft de zoon besloten om zich tegen zijn moeder te keren en heeft hij op het web geschreven om advies te krijgen over zijn originele thuissituatie.

via Reddit

Het verhaal van familieconflicten

Het verhaal van familieconflicten

Freepik - Not the actual photo

De jongen wendde zich tot een bekend forum en vertelde het volgende verhaal.

Zijn familie is “traditionalistisch”, vertelt hij: zijn moeder is ervan overtuigd dat een goede partner van een man altijd voor het huis moet zorgen en al het huishouden zelf moet doen. Maar hij denkt daar anders over en helpt zijn vriendin en aanstaande vaak: “voordat we konden trouwen, moesten we weer bij mijn ouders intrekken om genoeg geld te sparen: we konden geen huur meer betalen," legt de jongeman uit.

Daarnaast heeft de zoon een oudere zus die helaas op het punt staat om van haar man te scheiden omdat hij thuis niets doet: “die man komt na zijn werk thuis, zit en zit gewoon de hele dag te gamen en verwacht dat zijn vrouw alles doet”, wat - precies - tot het scheidingsverzoek zou hebben geleid, voegt hij eraan toe.

Alsof dat nog niet genoeg is, vindt de moeder van de jongen zowel zijn vriendin lui als ze ziet dat ze hulp van hem krijgt in het huishouden, als zijn oudere zus omdat het als vrouw hun plicht is om voor hun man te zorgen. Toch aarzelt ze niet om haar zoon om hulp te vragen bij de huishoudelijke taken nu hij weer bij haar woont: “ik ben niet van plan om je te helpen mam, dat heb je me zelf zo geleerd”, antwoordde de zoon haar.

Advertisement

Het commentaar van de gebruikers

Het commentaar van de gebruikers

Freepik - Not the actual photo

Je hebt altijd beweerd dat je dochter en mijn vriendin lui waren omdat ze om hulp in het huishouden vroegen en nu eis je dat van mij? Heb je me niet altijd verteld dat het aan vrouwen is om het huishouden te doen?!”, voegde hij eraan toe.

De jongen maakte overigens duidelijk dat hij aanvankelijk in huis hielp, maar dat zijn moeder hem alleen maar denigreerde: nu is hij het zat en heeft hij de woorden van de vrouw tegen zichzelf gekeerd. Hij blijft zijn zus tot het uiterste verdedigen en zijn toekomstige vrouw helpen, maar weigert zijn moeder te helpen als ze hem iets vraagt. De vrouw, woedend, heeft de hele familie verteld dat ze een ondankbare zoon heeft en nu vraagt de jongen aan de internetgebruikers of hij zich goed heeft gedragen door haar eigen woorden in haar gezicht te gooien.

"Dus even voor de duidelijkheid: je moeder zou wel hulp in huis mogen, maar je zus en vriendin niet? Zeg haar dat ze in de 21e eeuw leeft,” schreef een gebruiker, "Ik ben ervan overtuigd dat je moeder gewoon jaloers is op je relatie met je vriendin: jarenlang moeten ze haar het idee hebben ingeprent dat het normaal was om thuis geen hulp van een man te krijgen en nu doet het haar te veel pijn om achter de waarheid te komen," reageerde een ander. Wat vind jij?

Advertisement