Alleen gelaten oude vrouw klopt bij buren aan om cadeautjes voor kinderen te brengen: “ik mis het om oma te zijn”

Janine image
door Janine

02 Januari 2024

Alleen gelaten oude vrouw klopt bij buren aan om cadeautjes voor kinderen te brengen: “ik mis het om oma te zijn”
Advertisement

Sommige momenten in het jaar kunnen het gevoel van eenzaamheid verergeren, waar iedereen op een andere manier mee omgaat. Dit is wat deze oma besloot te doen om het gemis van haar kleinkinderen te verzachten.

Advertisement

Ze mist haar kleinkinderen en brengt cadeautjes naar de buren

Ze mist haar kleinkinderen en brengt cadeautjes naar de buren

Freepik

Kerstmis is een van de mooiste tijden van het jaar, maar niet voor iedereen: mensen die zich eenzaam voelen missen hun dierbaren veel meer in deze periode. Veel tafels zien elk jaar weer een lege stoel en de afwezigheid wordt bijzonder sterk gevoeld, wat het gevoel van pijn en eenzaamheid in de harten van de achterblijvers nog erger maakt. Ook degenen die ver weg wonen van hun dierbaren of die heimwee hebben naar een tijd die voorbij is en niet meer terug kan keren, kunnen een diep gevoel van verdriet voelen.

Maar in deze situaties is er een manier om je beter te voelen: deze tijd van het jaar staat symbool voor delen, warmte en vrijgevigheid, en het eren van deze waarden kan de juiste weg zijn, zij het op een andere manier dan in het verleden. Zo besloot een oma die haar kleinkinderen miste om haar liefdevolle aandacht op andere kinderen te richten: de kinderen van haar buren. De videocamera's van het huis legden het ontroerende tafereel vast, vanaf het moment dat de oudere vrouw de besneeuwde deuropening naderde met de cadeautjes, totdat ze zich omdraaide om terug te keren naar haar huis. Toen de voordeur openging, vroeg de oma aan het kleine meisje voor haar of ze wist wie ze was. Toen het kleine meisje nee antwoordde, legde ze uit dat ze haar buurvrouw was die vlakbij woonde. Op dat moment kwam ook het broertje naar buiten die riep dat hij wist wie ze was.

Advertisement

Het ontroerende verzoek van oma aan de kinderen van de buren

Het ontroerende verzoek van oma aan de kinderen van de buren

Pexels

De oudere vrouw legde uit dat ze niet naar hen toe was gekomen voor "trick or treat", maar om cadeautjes te brengen. Daaronder bevonden zich tegoedbonnen van de fastfoodketen McDonald's en zakken vol snoep, die de kinderen enthousiast in ontvangst namen. Na de nodige bedankjes en lachende gezichten vroeg de grootmoeder haar kleine buren om haar af en toe te bezoeken. Haar ontroerende woorden toonden haar verlangen om zich nog een oma te voelen, aangezien haar kleinkinderen nu volwassen zijn en haar niet meer bezoeken. “Ik zou het echt leuk vinden als jullie bij mij op bezoek komen, wanneer jullie kunnen”, zei ze lief. Daarna nam ze afscheid, bedankte de twee kinderen en vertrok met wat meer hoop in haar hart.

Deze oma heeft laten zien dat het mogelijk is om te “genezen” van de eenzaamheid die de feestdagen kunnen oproepen, vooral bij ouderen die soms door hun dierbaren worden vergeten: anderen een hand toereiken en troost zoeken bij andere families is een genereus en ondernemend gebaar, een manier om liefde te geven en te ontvangen op zo’n bijzonder en delicaat moment van het jaar. De vrouw heeft haar familiesituatie niet in detail uitgelegd, maar het is duidelijk dat haar verlangen om omringd te worden door genegenheid en banden te smeden erg sterk is: zullen de kinderen haar verlangen vervullen om haar te bezoeken? We hopen dat dit zal gebeuren en dat iedereen de moed zal hebben om bij de buren aan te kloppen op zoek naar een kleine, grote hulp wanneer ze voelen dat ze die nodig hebben.

Zou jij zoiets in haar plaats hebben gedaan?

Advertisement