Studenten bouwen een mooi huis en leveren het af door het op een vrachtwagen te laden (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

12 Juni 2023

Studenten bouwen een mooi huis en leveren het af door het op een vrachtwagen te laden (+ VIDEO)
Advertisement

Een van de fasen die veel mensen doorlopen, is hun academische opleiding, hun studie. Steeds meer mensen besluiten zich te kwalificeren en zich te specialiseren in de sector van hun interesse en in veel gevallen staat dit synoniem voor een zeer specifieke opleiding: het hebben van de meest diepgaande en geavanceerde inzichten blijkt essentieel te zijn om concurrerend te zijn op de arbeidsmarkt . Het komt echter zelden voor dat studenten al een vak kunnen uitoefenen dat vergelijkbaar is met professionals.

Maar deze school heeft een project van een gigantische dimensie uitgevoerd door haar studenten te helpen dankzij een ervaring “in de praktijk" op te doen die echt buitengewoon is.

via Youtube

Advertisement
 WXYZ-TV Detroit Channel 7/Youtube - Screenshot

WXYZ-TV Detroit Channel 7/Youtube - Screenshot

Laten we het hebben over de Oakland Schools Technical Campus-Northeast in Californië. Hier begeleidde de schoolinstructeur, Aaron Swett, zijn leerlingen stap voor stap in een ongelooflijk project: ze bouwden een houten huis van bijna 130 m²!

Studenten studeren aan het instituut om een vakkundig timmerman te worden en er wordt ook kennis opgedaan over het beroep van elektricien.

Het programma dat hen tot deze ongelooflijke prestatie heeft geleid, heeft tot doel jonge studenten om te vormen tot professionals die in staat zijn om in de bouwwereld te werken, deskundige figuren die tegenwoordig aan kracht verliezen. De jongeren worden gevolgd door een ervaren team dat hen heeft ondersteund in dit prachtige project. Ja, want het huis dat ze hebben gebouwd is speciaal.

Advertisement

Moving a new home today, built by students at the Technical Center. https://www.wxyz.com/news/positively-detroit/oakland-schools-students-build-home-aid-affordable-housing

Pubblicato da Todd Cooper su Mercoledì 24 maggio 2023

In feite zal het voor de helft van de marktprijs worden verkocht aan behoeftige mensen die zich geen vergelijkbaar huis kunnen veroorloven voor de "volle prijs".

Een werk dat niet alleen de leerlingen heeft geholpen een belangrijke ervaring op te doen, maar dat ook een gezin in staat zal stellen de accommodatie van hun dromen te vinden!

Sommige studenten zijn zelfs geïnterviewd door de lokale media en toonden hun enthousiasme, verwondering en natuurlijk de voldoening van het harde werk dat ze met hun eigen handen hebben gedaan!

The house is on its way!

Pubblicato da Theresa Orlaske Rich su Mercoledì 24 maggio 2023

"Ik en al mijn partner en vrienden keken elkaar vol ongeloof aan, alsof we wilden zeggen wow, dit hebben wij gedaan!" zei Pedro Rivera.

"Wat we hebben bereikt, gaat naar een eerlijke familie. Het huis is mooi en gastvrij met goede buren: het is gelegen in een heel mooie buurt", voegde de jonge man eraan toe.

Het bijzondere van hun constructie is dat het letterlijk werd vervoerd toen het klaar was: het werd op een grote sleepwagen geladen en vervolgens in een gekozen buurt geplaatst. Een heel origineel initiatief dat tegemoet komt aan de behoefte aan “kennis in de praktijk brengen” en tevens aan de noodzaak van nieuwe betaalbare woningen. Wat denk jij ervan?

Advertisement