Vrouw wordt door vrienden uitgenodigd voor een etentje, maar de volgende dag vragen ze haar om de rekening

Janine image
door Janine

17 Januari 2024

Vrouw wordt door vrienden uitgenodigd voor een etentje, maar de volgende dag vragen ze haar om de rekening
Advertisement

Het is altijd leuk om een avond door te brengen met vrienden, zittend rond een tafel, met lekker eten en een glas wijn. Maar wat zou je doen als je de volgende dag de rekening moet betalen?

Het absurde verhaal van deze vrouw

Het absurde verhaal van deze vrouw

Pixabay

Het verhaal werd gedeeld op Reddit. In het bericht vertelt de vrouw dat ze was uitgenodigd voor een etentje door een wederzijdse vriend van de organisator. Hoewel ze hem niet persoonlijk kende, accepteerde ze de uitnodiging omdat ze vond dat het geen kwaad kon om een etentje bij te wonen met wat nieuwe mensen en wat kennissen te maken. Als gebaar van dank nam ze chocolade mee voor de gastheer, in de overtuiging dat dit het juiste was om te doen.

Alles leek goed te gaan, het etentje was gezellig en leuk; tot de volgende dag de onaangename verrassing kwam.

Advertisement

De vrouw kon een dergelijk gedrag niet geloven

De vrouw kon een dergelijk gedrag niet geloven

Pexels

De volgende dag kreeg ze een rekening van 18 euro voor het etentje van de avond ervoor. Ze kon de reden voor deze beslissing niet uitleggen, niemand had haar gewaarschuwd, waarschijnlijk was de beslissing achteraf genomen.

De vrouw deelde het verhaal op sociale media om te proberen te begrijpen hoe ze zich in zo'n situatie moest gedragen.

Reddit-gebruikers waren op hun beurt verbijsterd door het incident. Velen zeggen dat de gastheren het voor het etentje duidelijk hadden moeten maken en niet pas achteraf, anderen stelden gekscherend voor om ook een rekening te sturen voor het geld dat aan de chocolade was uitgegeven. In ieder geval is de mening unaniem: het zijn de gastheren die fout zitten.

We weten niet hoe het verhaal is afgelopen, maar feit is dat de vrouw waarschijnlijk niets meer met deze nieuwe vrienden te maken wil hebben.

Ze is niet de enige die zich in een soortgelijke situatie bevindt

Ze is niet de enige die zich in een soortgelijke situatie bevindt

Pexels

Hoe absurd het ook mag lijken, het verhaal van deze vrouw staat niet op zichzelf. Je kunt andere soortgelijke verhalen online vinden. Zoals een vrouw die werd uitgenodigd voor een etentje door de familieleden van haar man en tijdens de maaltijd hoorde dat iedereen van haar verwachtte dat ze voor de hele tafel zou betalen, om de eenvoudige reden dat ze onlangs een grote som geld van haar overleden moeder had geërfd. De vrouw, geschokt door dit verzoek, stond op, betaalde haar deel en verliet het restaurant onder de verbaasde ogen van de hele tafel.

Op dezelfde manier moest een echtpaar de rekening betalen voor het zondagse etentje dat ze gewoonlijk met hun uitgebreide familie organiseren. In dit geval kwam het verzoek van de broer en zijn vrouw. Hoewel het diner elke week door een ander familielid werd gekookt en niemand ooit om betaling had gevraagd, besloot de broer dit keer de kosten onder alle gasten te verdelen.

Soortgelijke situaties kunnen ongemak veroorzaken binnen de familie of vriendengroep. Het is altijd beter om soortgelijke verrassingen te vermijden, maar de situatie vooraf duidelijk te maken, zodat iedereen vrij is om te kiezen of hij of zij wel of niet meedoet.

Advertisement