Sport kent geen leeftijd: 92-jarige vrouw vestigt record in waterskiën (+ video)

Janine image
door Janine

15 Januari 2024

Sport kent geen leeftijd: 92-jarige vrouw vestigt record in waterskiën (+ video)
Advertisement

Het uitoefenen van hobby's en passies is een van de mooiste en meest stimulerende aspecten van het leven, want wat is er mooier dan plezier hebben en tegelijkertijd gezond blijven! Sport, op de juiste manier beoefend, biedt precies deze mogelijkheid aan degenen die zich er vastberaden en standvastig aan wijden.

Een levend bewijs hiervan is Dwan Jacobsen, een levenslustige oude vrouw die de eerbiedwaardige leeftijd van 92 heeft. Zij en sport gaan al meer dan 60 jaar hand in hand en haar sportactiviteit is zeker niet een van de meest gebruikelijke of gemakkelijkste. 

Advertisement

Het ongelooflijke verhaal van Dwan Jacobsen

Het ongelooflijke verhaal van Dwan Jacobsen

Dwan Jacobsen Young besloot op 29-jarige leeftijd te verhuizen naar Fish Haven in Utah, VS, en kocht hier een charmant huisje: een zomerhuisje aan Bear Lake. Ze besefte al snel hoe populair één sport in het bijzonder was, op die plek omringd door het ijskoude water van het meer: ​​waterskiën. En ze dacht dat dit wel iets voor haar was.

Sindsdien beoefent ze deze sport regelmatig en ze lijkt zich niet te willen terugtrekken uit een activiteit die haar zo gelukkig maakt en waar ze zoveel plezier aan beleeft. Dit alles ondanks het feit dat ze inmiddels 92 jaar oud is! Haar leeftijd en de sport die ze nog steeds beoefent, maakten het mogelijk dat haar naam werd opgenomen in het Guinness World Records.

Dwan's familieleden, bestaande uit haar kleinkinderen en achterkleinkinderen, skiën elke zomer met haar op het water: de enige voorwaarde is dat het weer niet te slecht is en er te veel wind is. Maar wat vindt mevrouw Jacobsen van haar unieke record?

Advertisement

De reactie van Dwan op haar recordprestatie

"Ik kan het niet geloven, ik vind het nog steeds moeilijk om te beseffen wat er is gebeurd!", vertelt de oudere vrouw. "We waren allemaal bij elkaar voor de kerstviering en mijn dochter liet mijn kleindochter Becca een video op de tv zien, op de beelden was te zien hoe ik aan het waterskiën was en toen haalde ze een plaquette van Guinness World Records tevoorschijn met mijn naam erin gegraveerd!" voegde de opgewonden vrouw eraan toe.

Dwan bekende dat haar man vindt dat ze dwaas is, maar dat waterskiën voor haar een unieke en onvervangbare emotie betekent: "elke keer dat ik deze sport beoefen, voel ik vlinders in mijn buik alsof het de eerste keer is." De vrouw verklaarde vervolgens dat ze ongelooflijk enthousiast en trots was op de eer die ze ontving; ze zei dat als ze haar droomlocatie voor waterskiën mocht kiezen, dat het Meer van Genève in Zwitserland zou zijn.

Ten slotte liet ze een boodschap achter voor iedereen die wat ouder is: "Wees niet bang om een ​​sport uit te proberen, wat het ook is, zelfs als je denkt dat je te oud bent: je bent meer in staat om je dromen waar te maken dan je denkt." Wat vind jij van haar ongelooflijke verhaal en haar inspirerende woorden?

Advertisement