Na 20 jaar huwelijk vraagt ​​de man om echtscheiding vanwege een slecht verlopen etentje met vrienden

Janine image
door Janine

20 Januari 2024

Na 20 jaar huwelijk vraagt ​​de man om echtscheiding vanwege een slecht verlopen etentje met vrienden
Advertisement

We hebben allemaal een verleden, geheimen of gewoon verhalen die we liever niet willen vertellen. In de loop van een mensenleven groeit en rijpt iemand veel: veranderingen in iemands persoon zijn bijna onvermijdelijk.

Er zijn echter mensen die stevig vast blijven houden aan hun ideeën, hun waarden en die bepaalde “fouten” niet toegeven, zelfs niet na twintig jaar: dit is precies wat er gebeurde met de hoofdpersoon van het verhaal dat we je nu gaan vertellen. De man besloot, nadat hij achter bepaalde feiten was gekomen, zijn relatie te verbreken.

via Reddit

De reden voor de scheiding

De reden voor de scheiding

Freepik

Het hele verhaal werd door hem zelf verteld: hij besloot zijn traumatische ervaring te delen met gebruikers van het internet. Hij is 43 jaar oud en zijn vrouw is 44. Ze zijn vrijwel hun hele leven samen sinds ze elkaar ontmoetten toen ze op het lyceum zaten. Vervolgens gingen de twee ook naar dezelfde universiteit, maar hun relatie ging een paar jaar verder op afstand: de toenmalige tiener was iets jonger dan zij en hij moest wachten tot hij zijn school had afgemaakt voordat hij naar haar toe kon komen.

Kort na zijn afstuderen vroeg hij zijn vriendin ten huwelijk en de twee waren gelukkig verenigd voor het leven. Nu, na 20 jaar huwelijk, is alles veranderd na het zien van een aantal van hun oude studievrienden: “na Kerstmis gingen mijn vrouw en ik uit eten en kletsten met een aantal van onze oude vrienden, een soort reünie," vertelt de man.

Tijdens het diner reisden ze allemaal ver terug in hun gedachten: de herinneringen, de avonturen, al die geweldige ervaringen in hun jeugd... maar toen het onderwerp over het verleden van zijn vrouw ging, was ze zichtbaar ontdaan. Aan het einde van het diner nam een van de gasten hem apart om te zeggen: "Ik denk dat je een eerlijk gesprek met je vrouw moet hebben..."

Advertisement

Een ongemakkelijke waarheid

Een ongemakkelijke waarheid

Freepik - Not the actual photo

Iedereen aan tafel werd stil toen ze hoorden dat het stel al sinds het lyceum samen was... dit detail - naast de vreemde woorden van hun vriend - had de man achterdochtig gemaakt en toen hij thuiskwam met zijn vrouw vroeg hij haar over wat er die avond was gebeurd.

Ze weigerde te praten en bleef proberen al zijn vragen betreft de universiteit te ontwijken. Uiteindelijk had de man ervoor gekozen om het huis te verlaten en pas de dag nadat ze hem bij zijn broer had zien intrekken, bekende ze: in de twee jaar dat hun relatie op lange afstand was, had ze met verschillende mannen geslapen en hem talloze keren bedrogen. 

Ze zei dat ze niet had gedacht dat een liefdesrelatie die op het lyceum was begonnen, kon uitmonden in een huwelijk, en in elk geval waren deze gebeurtenissen te lang geleden om enige relevantie te hebben.

De man dacht daar echter anders over, en woedend bedacht hij zich geen twee keer: hij vroeg de scheiding van de vrouw aan. "Niet alleen heeft ze 20 jaar lang tegen me gelogen, maar sommige van de mannen met wie ze samen was geweest heeft ze aan me voorgesteld, we gingen allemaal samen uit en ik wist niets over wat er tussen hen was gebeurd. Een van deze mannen is nog steeds een vriend van haar!”, onthulde haar man vol ongeloof.

Het advies van Reddit-gebruikers

De meeste van zijn familieleden en de gehele familie van de vrouw drongen er bij hem op aan om erover na te denken en vertelden hem dat hij om iets onbenulligs een huwelijk verpestte. Dus zocht de man de mening van internetgebruikers om te begrijpen of hij onredelijk was of niet.

“Ze bedroog je, ze loog tegen je en alsof dat nog niet genoeg was, liet ze je omgaan met een aantal mensen met wie ze samen was geweest: deze houding is niet alleen verkeerd, maar ook wreed!", schreef iemand, “de kern van de zaak is dat ze zich niet eens heeft verontschuldigd voor wat ze je heeft aangedaan en vindt dat jij degene bent die overdrijft. Je hebt er goed aan gedaan om de scheiding aan te vragen”, schreef een ander.

"Ik begrijp echt niet hoe je zo egoïstisch kunt zijn... hoe kun je iemand verraden die van je houdt?! Als ze tenminste nog een beetje berouw had getoond, hadden we het kunnen hebben over een paar momenten van 'zwakte', maar dit is puur kwaad”, merkte een andere gebruiker op. Wat vind jij ervan?

Advertisement