Bruidsmeisje wordt op het laatste moment vervangen door de bruid: “ze weigerde de kleuren te dragen die ik had gekozen”

Janine image
door Janine

03 Juni 2024

Bruidsmeisje wordt op het laatste moment vervangen door de bruid
Advertisement

Trouwen is een van de belangrijkste gebeurtenissen in iemands leven: het is een unieke en definitieve keuze. Twee mensen kiezen ervoor om de rest van hun dagen elkaar voor altijd te respecteren en van elkaar te houden: wat is er magischer dan dit?

Maar om de langverwachte dag van het “jawoord” te bereiken, moet er heel wat gebeuren: moeilijkheden liggen altijd om de hoek en zelfs wat kleinigheden kunnen lijken, kunnen uitgroeien tot een groot obstakel dat overwonnen moet worden. De hoofdpersoon van dit verhaal weet er alles van: haar mooie relatie met haar vriendin werd zwaar op de proef gesteld.

via Reddit

Advertisement

Het verhaal van de bruid

Freepik

De aanstaande bruid zocht op het Reddit-forum naar de mening van internetgebruikers over wat er kort voor haar bruiloft gebeurde, laten we eens kijken wat precies.

"Ik ben 26 jaar oud en ik ga over precies vier dagen trouwen. Ik denk niet dat ik een bijzonder veeleisende vrouw ben, dus voor de organisatie van mijn bruiloft heb ik niet veel eisen gesteld”, zei de jonge vrouw.

Natuurlijk is een bruid, zoals we weten, altijd de hoofdrolspeelster van het gelukkige evenement en het is alleen maar goed om haar wensen voor die zeer speciale dag in vervulling te laten gaan. Ze had haar bruidsmeisjes een paar eenvoudige instructies gegeven: ze moesten zilveren schoenen dragen in combinatie met een lange bordeauxrode netjurk. 

"Mijn acht bruidsmeisjes hebben een heel verschillende lichaamsbouw en ik heb ze geen bepaalde stijl opgelegd: ik wilde dat ze een jurk konden kiezen waarin ze zich prettig voelden. Ze moesten gewoon die paar richtlijnen respecteren".

Helaas ging er iets niet zoals gepland.

Advertisement

Een onaangenaam ongemak op het laatste moment

Freepik

"Mijn bruidsmeisje, Liz, raadde me aan om de groepschat van alle bruidsmeisjes te controleren om er zeker van te zijn dat ze allemaal de jurk hadden gekocht en voldeden aan de eisen die ik had gesteld," schreef de 26-jarige. 

Alle bruidsmeisjes hadden bevestigend geantwoord, behalve één die duidelijk vager was geweest en alleen had ge-sms't: “Ik heb een jurk”. Een antwoord dat de aanstaande bruid achterdochtig maakte

Ik heb mijn vriendin altijd vertrouwd, maar in dit geval had ik het gevoel dat er iets niet klopte: ik heb Liz om advies gevraagd”, onthulde de vrouw. Uiteindelijk had de vrouw, het idee van Liz volgend, het bruidsmeisje gevraagd haar een foto te sturen van de jurk die ze op de bruiloft zou dragen. En zo begonnen de problemen.

De reacties van de gebruikers

"Hij was bruin. Het had absoluut niets te maken met de kleuren die ik had gekozen”, schreef de jonge vrouw verbijsterd. Na enige discussie verontschuldigde het bruidsmeisje zich voor haar verwarring, maar bekende dat ze het zich op dat moment niet kon veroorloven om een andere jurk te kopen: de aanstaande bruid maakte haar keuze.

"Het spijt me dat het zover moest komen, maar ik had heel weinig gevraagd en al maanden van tevoren. Gelukkig heeft mijn vriendin Liz een extra bruidsmeisjesjurk die er heel erg op lijkt (ze had hem naar een andere bruiloft gedragen) en dus heb ik besloten om mijn vriendin Gabby bruidsmeisje te laten zijn in plaats van de andere persoon die anders een bruine jurk zou hebben gedragen. Ze is nog steeds uitgenodigd voor mijn bruiloft, hoe dan ook, maar ze zal niet met mij en de andere bruidsmeisjes door het gangpad lopen", biechtte de vrouw op en voelt zich nu een beetje schuldig over haar keuze. Laten we eens kijken wat de gebruikers ervan vinden.

“Je verzoeken waren eenvoudig en redelijk, er zijn heus goedkope jurken die aan je eisen voldoen: je hebt niets verkeerd gedaan”, schreef er een, “Je hebt haar toch uitgenodigd voor de bruiloft, ook al zal ze geen bruidsmeisje meer zijn, dus ik zie het probleem niet”, merkte een ander op, “Bedenk wat er zou zijn gebeurd als je niet wist hoe haar jurk eruit zag: je vriendin zou op de bruiloft zijn verschenen in een jurk waarmee ze ongetwijfeld zou opvallen!” Wat vind jij?

Source:

Reddit

Advertisement