Ze is 74 jaar maar ziet er veel jonger uit, wie is Vera Wang?

Janine image
door Janine

22 Januari 2024

Ze is 74 jaar maar ziet er veel jonger uit, wie is Vera Wang?
Advertisement

Soms lijkt het wel alsof het levenselixer echt bestaat en dat sommige mensen het dagelijks gebruiken. Modeontwerpster Vera Wang is hier zeker een voorbeeld van, je zult je ogen niet geloven als je haar echte leeftijd ontdekt.

Advertisement

Wie is Vera Wang?

Wie is Vera Wang?

Christopher Peterson/Wikimedia Commons-CC-BY-SA-2.0

Vera Wang is een Amerikaanse modeontwerpster van Chinese afkomst. Ze begon haar leven als schaatster en richtte zich toen op de modewereld. Verrassend genoeg heeft ze nooit echt mode gestudeerd, maar bouwde ze haar naam en carrière op met haar passie en toewijding. Heel beroemd zijn haar trouwjurken, die gedragen zijn door vele beroemdheden uit de mode- en showbizzwereld.

Vandaag hebben we het echter niet over Vera Wang vanwege haar carrière, maar meer vanwege haar levensstijl: ze is ruim 74 jaar geleden geboren in New York. Als je naar een foto van haar kijkt, lijkt ze het recept voor het levenselixer te hebben gevonden.

Advertisement

Wat zijn haar geheimen?

Wat zijn haar geheimen?

Gabrielaaaag/Wikimedia Commons-CC-BY-SA-2.0

Vera heeft vaak gesproken over haar gewoonten en levensstijl. Ze zei dat ze altijd veel heeft gewerkt en volgens haar heeft dit geholpen om haar mentaal en fysiek actief te houden. Ze is nooit gestopt met sporten en naar de sportschool te gaan, wat haar heeft geholpen om er slank uit te blijven zien en een gezond, sterk lichaam te houden.

Wat eten betreft, zegt ze dat ze een gezond en evenwichtig dieet volgt, maar ook af en toe iets vets of zoets te eten.

Om haar huid soepel en gehydrateerd te houden, bekende ze dat ze altijd zonnebrandcrème op haar gezicht smeert en haar lichaam na elke douchebeurt masseert met een olie.

Zoals we uit haar uitspraken kunnen opmaken, lijkt ze niets bijzonders te doen: blijkbaar kan een gezonde en evenwichtige levensstijl zonder bijzondere opofferingen helpen om het lichaam jong en sterk te houden.

Is levensstijl alleen voldoende?

Is levensstijl alleen voldoende?

Pexels

Hoewel het heel eenvoudig klinkt, is de realiteit dat levensstijl niet altijd genoeg is om zulke indrukwekkende resultaten als die van Vera te bereiken. Mensen die, zoals zij, zo abnormaal reageren op veroudering, hebben dat ook aan hun genen te danken.

Er zijn onderzoeken gedaan naar verschillende bevolkingsmonsters en daaruit is gebleken dat mensen die zo langzaam ouder worden minstens 2000 genen delen die met dit fenomeen te maken hebben. Ouder worden lijkt heel subjectief te zijn, maar over het algemeen zien we al op 26-jarige leeftijd de eerste tekenen van veroudering op ons lichaam.

Hoewel veroudering voor een deel al in ons DNA staat geschreven, is het hoe dan ook belangrijk om te proberen er een gezonde levensstijl op na te houden om ervoor te zorgen dat we veroudering zoveel mogelijk vertragen. Genetica speelt slechts een gedeeltelijke rol, het heeft een grote invloed op gelukkige mensen zoals Vera Wang, maar over het algemeen lijken we allemaal erg op elkaar. Als we doen wat we kunnen aan de omgeving waarin we leven en aan onze gewoonten, kan dit op de lange termijn echt een verschil maken.

Source:

https://donna.fanpage.it/alcune-persone-non-sembrano-mai-invecchiare-e-tutta-una-questione-di-geni/#:~:text=sembrano%20mai%20invecchiare%3F-,E%27%20tutta%20una%20questione%20di%20geni,inestetismi%20neppure%20in%20età%20avanzata.

Advertisement