Ze maken een foto terwijl ze op het strand zijn. Als ze er nog eens naar kijken, merken ze een "verontrustend" detail op

Janine image
door Janine

30 Januari 2024

Ze maken een foto terwijl ze op het strand zijn. Als ze er nog eens naar kijken, merken ze een "verontrustend" detail op
Advertisement

Van tijd tot tijd genieten van een ontspannende dag is nodig om bij te komen van de dagelijkse sleur. Een wandeling, een picknick, een uitstapje naar de bergen of de zee behoren tot de alternatieven. Alleen, in gezelschap of met familie, het is fijn om een paar uur van huis te zijn. En het verlangen is om een paar momenten in sereniteit door te brengen. 

Het is gebruikelijk om wat foto's te maken om de mooiste momenten van de dag vast te leggen. Maar wat als we bij het terugkijken van een van die foto's een verontrustend detail zien?

Advertisement

Waar gaat het om?

Waar gaat het om?

SES Chelsea Unit/Facebook

Dit is wat er gebeurde met een Australisch gezin, die de foto's deelde met een lokale groep op Facebook. Ze gaven vervolgens de foto's vrij en vroegen om medewerking om te begrijpen wat er zich in werkelijkheid verborg op de achtergrond van het idyllische tafereel tussen vader en dochter, die aan het spelen waren op Carrum Beach, in Chelsea, in het zuiden van Australië. Het meest logische zou zijn dat het om een haai ging, om een reden die werd uitgelegd op sociale media, maar waar niet iedereen het mee eens was.

"We hebben een bericht gepubliceerd waarin we spraken over de waarneming van een haai vlak bij het strand, tussen Bonbeach en Chelsea - zo is te lezen in het bericht van de groep SES Chelsea Unit - Kort daarna ontvingen we een bericht van een familie die ons volgt en die 's ochtends vroeg met de kinderen op het strand was en een paar foto's maakten. Toen ze thuiskwamen - vervolgt de post - keken ze naar de foto's en merkten ze iets op in het water vlak achter hen: was dit de haai? We hebben contact opgenomen met verschillende mensen om erachter te komen of deze hypothese reëel was of niet, en ons werd verteld dat deze niet volledig kan worden uitgesloten”.

Advertisement

Een verontrustend detail...

Een verontrustend detail...

SES Chelsea Unit/Facebook

Omdat ze niet zeker waren van de interpretatie die aan het “ding” in het water werd gegeven, besloten de beheerders van de Facebook-groep de foto's te delen en ook gebruikers te ondervragen om een andere kijk op de zaak te krijgen. Velen sloten de mogelijkheid niet uit, maar verklaarden ook dat het geen te groot exemplaar kon zijn geweest. Anderen daarentegen, juist vanwege de grootte die haaien met dat type vin gewoonlijk hebben - als het dat inderdaad was - stelden dat het onmogelijk was om zulke ondiepe wateren te bereiken zonder niet alleen het gevaar te lopen om opgemerkt te worden, maar ook om te stranden. 

Het zou onmogelijk zijn geweest voor mensen in het water om een enorme haai niet op te merken, maar er pas aandacht aan te besteden nadat de foto’s werden gepubliceerd. Hier begon die hypothese te wankelen, zodat er zelfs mensen waren die beweerden dat het de achterkant van het hoofd van een persoon was die in het water lag, of iets anders.

Wat is het volgens jou?

Wat is het volgens jou?

SES Chelsea Unit/Facebook

Kortom, de hypothese haaien lijkt niet bevestigd, maar ook niet volledig uitgesloten. Wat wel zeker is, is dat dat detail, zo terloops opgemerkt in zo'n idyllische situatie, voor verontrusting zorgt.

Wat denk je dat het zou kunnen zijn: een haai, een persoon, misschien een voorwerp of iets anders? Wat denk jij?

Advertisement