"Mijn schoonmoeder en mijn kinderen waren gestrand op het vliegveld vanwege een paar dollar: een onmenselijke behandeling”

Janine image
door Janine

30 Januari 2024

"Mijn schoonmoeder en mijn kinderen waren gestrand op het vliegveld vanwege een paar dollar: een onmenselijke behandeling”
Advertisement

Er kunnen veel destabiliserende dingen gebeuren in het leven. Situaties die ons angstig maken, waar moeilijk mee om te gaan is, vooral als je ver van huis bent en niets liever wilt dan terugkeren. Heb je bijvoorbeeld wel eens een trein gemist, of zelfs een vliegtuig, omdat je vast kwam te zitten op de plek vanwaar je vertrok? Het is niet leuk om de trein te zien vertrekken of het vliegtuig te zien opstijgen zonder aan boord te zijn, maar vooral zonder te weten wat je moet doen.

In een min of meer vergelijkbare situatie bevonden een oma en haar kleinkinderen zich, die door het niet kunnen betalen van een paar dollar, het vliegtuig misten dat hen naar huis zou hebben gebracht. 

Dit is wat er gebeurde

Dit is wat er gebeurde

David McKelvey/Flickr

Het onaangename voorval werd verteld door Jaimie Tawhi, de schoonzoon van de vrouw en vader van de kinderen die bij haar waren. De man klaagde over de luchtvaartmaatschappij waarmee ze moesten reizen en zei dat passagiers voor een paar dollar uit het vliegtuig werden “getrapt” en op het vliegveld werden achtergelaten zonder de mogelijkheid om naar huis terug te keren.

In de praktijk woog de bagage van mevrouw Marlene een paar kilo meer dan toegestaan, daarom vertelde het grondpersoneel haar dat ze een kleine toeslag zou moeten betalen. Zonder ophef te maken, wachtte de vrouw tot ze de bagage had ingecheckt, waarna ze naar de balie zou gaan om te betalen. Ze vergat echter te betalen en ging direct met haar kleinkinderen naar de gate.

Het niet betalen hield hen echter tegen voordat ze konden instappen.

Advertisement

De tussenkomst van de schoonzoon

De tussenkomst van de schoonzoon

Jetstar Airways/Flickr

“Omdat ik degene was die de tickets had betaald en geboekt”, vertelt Tawhi op Facebook, “nam de maatschappij contact met me op en zei dat als de toeslag niet werd betaald, mijn schoonmoeder en de kinderen niet zouden kunnen vertrekken. Ik probeerde de betaling op afstand en binnen enkele minuten te doen, maar toen ik terugbelde vertelde de maatschappij me dat de passagiers gestrand waren en dat de vlucht vertrokken was”, vervolgde de auteur van het bericht. 'Ik betwist niet dat ik de toeslag moest betalen, het was juist en ik zou het gedaan hebben, maar de manier waarop ze behandeld werden is onmenselijk”. 

Het was dus niet het verzoek dat de man woedend maakte, maar het feit dat het personeel van de maatschappij zich volgens hem slecht had gedragen tegenover een vrouw die slechts één keer had gereisd en die overigens drie kleine kinderen bij zich had. 

Het bedrijf verontschuldigde zich voor wat er was gebeurd en beloofde de zaak verder te onderzoeken om te begrijpen wat er was gebeurd en de situatie te verhelpen.

De reacties van de gebruikers...

Gebruikers die het bericht lazen waren het niet helemaal eens met de klachten van de man. Het is waar dat het personeel anders had kunnen reageren en de zaak op een andere manier had kunnen afhandelen, maar de meerderheid was van mening dat het normaal was dat de luchtvaartmaatschappij de extra toeslag voor extra kilo's vroeg en dat de vergeetachtigheid van de vrouw de schuld was van het incident.

Wat vind jij: had de maatschappij de grootmoeder toch met haar kleinkinderen kunnen laten instappen, in afwachting van betaling door haar schoonzoon, of vind je dat ze de situatie transparant en correct hebben afgehandeld?

Advertisement