Meisje springt op tafeltje in vliegtuig: “in de plaats van haar ouders zou ik me hebben geschaamd”

Janine image
door Janine

10 April 2024

Meisje springt op tafeltje in vliegtuig: “in de plaats van haar ouders zou ik me hebben geschaamd”
Advertisement

Kinderen hebben, vooral als ze nog heel klein zijn, nog geen duidelijk idee hoe ze andere mensen niet mogen storen in openbare situaties. Het is aan de ouders om hen niet alleen de nodige opvoeding te geven, maar ook om hen te laten begrijpen wanneer ze overdrijven en wanneer sommige dingen echt niet mogen. Het lijkt er echter niet op dat alle moeders en vaders duidelijk weten wanneer ze de grenzen van fatsoen en goede manieren overschrijden.

Is dat niet zo? De gebeurtenis in kwestie lijkt het te bewijzen.

Advertisement

Het juiste gedrag in een vliegtuig

Het juiste gedrag in een vliegtuig

readysetgorilla/Reddit

Het onaangename voorval verscheen op het Reddit-portaal, waar een gebruiker een video van slechts negen seconden deelde, die veelzeggend en afschuwelijk is. De scène in kwestie vond plaats aan boord van een acht uur durende vlucht. We weten allemaal dat reizen met het vliegtuig een geweldige ervaring in het leven kan zijn, omdat het ons naar nieuwe plaatsen brengt, ons in staat stelt om ons snel te verplaatsen en veel kilometers af te leggen in een paar uur tijd, maar het kan ook het tegenovergestelde zijn. Als je je niet in de ideale omstandigheden bevindt, kan het gebeuren dat je de slechtste uren van de dag in het vliegtuig doorbrengt. Waarom? 

Het is niet vanzelfsprekend dat er onder de vele passagiers op hetzelfde traject alleen maar beleefde, rustige en respectvolle mensen zijn. Niet zelden hebben we verhalen gelezen waarin zowel volwassenen als kinderen zich voortdurend hebben gestoord, zonder acht te slaan op het welzijn en de rust van andere mensen. En dat is wat er in dit geval ook gebeurde.

Advertisement

Meisje springt ongegeneerd op het tafeltje in het vliegtuig

Meisje springt ongegeneerd op het tafeltje in het vliegtuig

readysetgorilla/Reddit

Wanneer je verhalen leest of hoort over grove onbeleefdheid in een trein, bus of vliegtuig, denk je altijd dat het dieptepunt is bereikt. Misschien hoor je over kinderen die de hele reis huilden, of over volwassenen die luid praatten zonder aandacht te schenken aan de mensen naast hen. In dit verhaal staat een klein meisje centraal, maar in dit geval was het niet haar stem die storend was, maar eerder haar bewegingen. Het meisje klom, zonder dat een volwassene haar had gezegd te stoppen, op het tafeltje achter de voorstoel, greep zich met haar handen vast aan de rugleuning en maakte er haar eigen persoonlijke trampoline van.

De arme ongelukkige man die recht voor haar zat zei er niets van, maar we kunnen ons alleen maar voorstellen wat zijn gedachten op dat moment waren. Wie is er schuldig aan zo'n houding? Ouders zijn de eerste mensen naar wie je natuurlijk met de vinger wijst. Tot hen wendt men zich als er een probleem is met de kinderen, vooral als ze nog heel jong zijn, en zij zijn niet alleen de beschermers van het welzijn van de kinderen, maar ook van de mensen om hen heen. In dit geval zullen ze het echter niet nodig hebben gevonden om het plezier van het kind af te remmen. "Ik zou me een mislukte ouder voelen als mijn kinderen zich zo zouden gedragen en ik het zonder problemen zou laten gebeuren”, luidt een commentaar. 

Voor anderen zou onmiddellijk ingrijpen door de stewardessen ook gepast zijn geweest. Hoe konden ze niet beseffen wat er gebeurde?

Hoe kun je kinderen vermaken?

Denken dat kinderen zich kunnen gedragen zoals wij is bijna een utopie. Ze hebben absoluut niet dezelfde houding als een volwassene ten opzichte van gesloten, onbeweeglijke situaties die uren duren. Als de kleintjes rustig zijn, is er weinig voor nodig om het juiste tijdverdrijf te vinden, maar als ze daarentegen heel actief zijn, moet er goed van tevoren worden nagedacht en voorbereid met een reeks spelletjes en amusement om ze niet te vervelen en zo ergernis bij andere passagiers te voorkomen. 

In dit specifieke geval hadden de ouders van het meisje niet de juiste manier gevonden om haar bezig te houden, of wel, maar de vlucht duurde zo lang dat ze zich toch verveelde en op zoek ging naar een leuk alternatief: wat is er beter dan een zelfgemaakte trampoline?

In veel commentaren op de video lees je over kleurplaten, tekenfilms, allerlei speelgoed om ze te vermaken, maar ze werken niet noodzakelijk allemaal op dezelfde manier, vooral als de duur van de vlucht, zoals in dit geval, erg lang is. Heb jij je ooit in een soortgelijke onaangename situatie bevonden en, zo ja, wat heb je gedaan?

Source:

Reddit

Advertisement