Een toerist boekt een luxe hotel, maar als hij de kamer binnenkomt is hij stomverbaasd: “dit kan gewoon niet”

Janine image
door Janine

06 Februari 2024

Een toerist boekt een luxe hotel, maar als hij de kamer binnenkomt is hij stomverbaasd: “dit kan gewoon niet”
Advertisement

Op vakantie gaan is altijd een “verrijkende” ervaring, je gaat op reis om even uit de sleur te zijn, maar vaak doe je dat gewoon om nieuwe plaatsen te ontdekken en nieuwe culturen te leren kennen. 

Sommige landen hebben echter gewoonten en tradities die heel anders zijn dan wat men gewend is, er zijn bijvoorbeeld grote verschillen tussen de westerse en oosterse culturen. De hoofdpersoon van dit verhaal had echter nooit verwacht met dergelijke omstandigheden te maken te krijgen: zodra hij voet zette in zijn hotelkamer, was hij volledig geschokt.

via Reddit

Advertisement

Ver verhaal van de toerist

Ver verhaal van de toerist

@pullman.rotorua/Instagram

De man die het verhaal vertelde, was degene de zo verrast was: hij besloot zich tot de mensen op het web te wenden om erachter te komen of hij de enige was die het vreemd vond wat er was gebeurd.

"Mijn familie en ik besloten naar Nieuw-Zeeland te reizen, en onze rondreis omvatte een bezoek aan verschillende delen van het land. We boekten meer dan één hotel om aan al onze behoeften te voldoen”, begon de man te schrijven. Bij de eerste accommodatie had het vrolijke gezin geen enkel probleem ondervonden, maar zodra ze de tweede binnengingen, waren ze compleet verbijsterd.

Toen we aankwamen in Rotorua (een stad in Nieuw-Zeeland) gingen we naar ons hotel, dat erg mooi was en zeker niet goedkoop: de kamer die we hadden gekozen kostte ongeveer 180 euro per nacht”, vertelde de toerist. Hij voegde eraan toe: "zodra we in de kamer aankwamen, keek ik rond en was sprakeloos...".

Advertisement

De reactie van gebruikers op Reddit

De reactie van gebruikers op Reddit

Proudclad/Reddit

Op een steenworp afstand van de ingang en het bed bevindt zich ook het toilet, alles in het volle zicht. Om precies te zijn, bevindt het toilet zich in een semi-transparante glazen cabine die niet eens tot het plafond reikt: er is geen enkele privacy…”, schreef de verbaasde man.

Vervolgens vroeg hij de mensen op het web of het een culturele kwestie was of dat de structuur alleen vanuit zijn gezichtspunt bizar was. Het commentaar van de internetgebruikers liet niet lang op zich wachten.

"Nee vriend, je bent niet de enige die deze architecturale keuze twijfelachtig vindt: toen ik in hetzelfde hotel als jij verbleef, voelde ik me ook beschaamd en vond ik zo'n ontwerp totaal misplaatst”, schreef iemand, "het overkwam mij ook, en ik ergerde me ook erg aan het feit dat de ramen in die kamer niet geopend konden worden”, bekende iemand anders.

In werkelijkheid is de keuze voor altijd gesloten ramen te rechtvaardigen: het hotel ligt in een geothermische zone waar de zwaveldampen beslist geen goede geur produceren. Hoe dan ook, het personeel van het gebouw - dat meer dan eens over die badkamer werd ondervraagd - garandeerde dat er een project in de maak is om het ontwerp van de kamer te vernieuwen: ze willen proberen aan de verzoeken van hun klanten te voldoen. Wat vind jij van deze "originele" hotelkamer?

Advertisement