Parkeeroorlog: buurman laat huurauto achter op zijn parkeerplaats, hij sluit hem af met palen en prikkeldraad

Janine image
door Janine

14 Februari 2024

Parkeeroorlog: buurman laat huurauto achter op zijn parkeerplaats, hij sluit hem af met palen en prikkeldraad
Advertisement

Hoe vaak heb je niet gebruik gemaakt van car sharing om je in de stad te verplaatsen. We weten echter hoe moeilijk het kan zijn om in bepaalde situaties een parkeerplaats te vinden. In dit verband is het goed om de regels van de dienst die je gebruikt tot in detail te kennen om niet tegen mogelijke problemen aan te lopen.

Advertisement

Waar mogen gehuurde auto's geparkeerd worden?

Waar mogen gehuurde auto's geparkeerd worden?

Freepik

De exacte regels over waar je een gehuurde auto mag parkeren, kunnen variëren afhankelijk van de dienst die je gebruikt. Over het algemeen mag je echter gratis op straat parkeren, zolang de auto zich binnen het werkgebied bevindt van de stad waar de auto is gehuurd.

Het gebied wordt meestal aangegeven op de kaart in de applicatie door een speciaal gemarkeerde zone.

Binnen dit gebied kun je je voertuig op elke openbare parkeerplaats achterlaten, maar let wel op de parkeerborden op straat.

Denk er altijd aan dat parkeren in privé-garages en op privé-terreinen strikt verboden is en kan leiden tot boetes voor de overtredende gebruiker.

Advertisement

Wat is er gebeurd?

Wat is er gebeurd?

Fox13seattle

In Seattle vond een huiseigenaar met de naam Dan een auto van een car sharing geparkeerd op zijn oprit en besloot drastische maatregelen te nemen nadat noch de politie noch de sleepbedrijven bereid waren tussenbeide te komen. 

Bezorgd over de mogelijke juridische aansprakelijkheid in verband met de aanwezigheid van de auto, bouwde Dan een hek rond het voertuig met metalen palen en prikkeldraad en plaatste een bord met een toegangsverbod voor vertegenwoordigers en klanten van de ridesharing dat eigenaar was van de auto, tenzij ze contact met hem opnamen om te regelen dat het voertuig van zijn terrein werd verwijderd.

Dan nam contact op met het bedrijf dat de verhuurdienst beheerde en eiste dat ze de auto zouden verwijderen en zouden betalen voor het ongemak, de opslagkosten en de kosten voor het bouwen van het hek. Hij uitte zijn frustratie over het feit dat autoverhuurbedrijven privé-eigendom kunnen gebruiken zonder consequenties en stelde voor om de auto's onmiddellijk te deactiveren en te verwijderen als ze op privé-eigendom geparkeerd staan.

De situatie escaleerde toen de verhuurdienst Dan beschuldigde van het stelen van de auto en zich als slachtoffer begon te gedragen, terwijl Dan beweerde dat hij juist het slachtoffer van deze situatie was.

Het bedrijf dreigde met juridische stappen en zocht tussenkomst van de politie, maar na een impasse van ongeveer drie weken bereikten de partijen een overeenkomst: Dan zag af van een deel van zijn financiële eisen, maar het bedrijf nam de kosten van het hek voor zijn rekening.

Het geschil tussen Dan en het autoverhuurbedrijf onderstreept de complexiteit en potentiële conflicten die kunnen ontstaan wanneer auto's car sharing op privé-terreinen worden geparkeerd. Deze zaak benadrukt het belang van duidelijke regels en effectieve communicatie tussen autoverhuurbedrijven en hun gebruikers om het gebruik van hun diensten te reguleren.

Advertisement