5 voorwerpen die je meteen moet weggooien omdat ze je huis rommelig maken

Janine image
door Janine

16 Februari 2024

5 voorwerpen die je meteen moet weggooien omdat ze je huis rommelig maken
Advertisement

Lijkt je huis of kamer altijd rommelig? Dan is het tijd om al die overbodige voorwerpen die we niet meer nodig hebben, maar die alleen maar onnodig ruimte in beslag nemen, op te ruimen en te verwijderen.

Advertisement

1. Kapotte oplaadkabels

1. Kapotte oplaadkabels

Freepik

Met de groeiende trend naar consumentisme veranderen we heel vaak onze elektronische apparaten (zoals pc's, smartphones en tablets) om over te gaan naar recentere versies.

Bovendien zijn eerdere modellen, als gevolg van de evolutie van opladers en kabels, in de meeste gevallen niet langer geschikt voor nieuwe apparaten en bewaren we ze met de gedachte dat ze op een dag misschien weer nuttig kunnen zijn.

Welnu, we zullen je meteen vertellen dat dit niet het geval zal zijn: je kunt daarom de kabels die je in de la hebt gelegd, in de daarvoor bestemde vuilnisbakken weggooien.

Advertisement

2. Oude tijdschriften en kranten

2. Oude tijdschriften en kranten

Freepik

Het is niet ongebruikelijk dat we te maken krijgen met opeenhopingen van oude tijdschriften die zich opstapelen op ons nachtkastje of bureau, waardoor het huis aanzienlijk rommeliger wordt.

Om te voorkomen dat ze onnodig ruimte in beslag nemen, raden wij je ten zeerste aan ze onmiddellijk in de papierbak te gooien en er een gewoonte van te maken ze weg te gooien zodra je ze hebt gelezen.

Als je er iets interessants in vindt, kun je beter de enkele pagina uitscheuren en de rest weggooien: zo bespaar je aanzienlijk veel ruimte!

3. Gedemagnetiseerde cd's

3. Gedemagnetiseerde cd's

Freepik

Hoewel streamingplatforms inmiddels wijdverspreid zijn, kan het zijn dat je nog steeds een grote collectie cd’s en dvd’s in huis hebt, zowel van je favoriete artiesten als van de tv-series die je als tiener keek.

Let op, aangezien deze media na verloop van tijd de neiging hebben te demagnetiseren en de opgeslagen gegevens kwijt te raken. Wij raden je daarom aan om je verzameling te controleren en de cd's en dvd's die niet meer werken weg te gooien.

4. Lege pennen

4. Lege pennen

Freepik

Je hebt het vast ook wel eens gedaan: je hebt geen inkt meer in een pen en in plaats van hem weg te gooien, stop je hem samen met de anderen in de pennenhouder. Dit is een zeer verkeerde actie, aangezien je op de lange termijn een reeks nutteloze pennen verzamelt die alleen maar ruimte in beslag neemt.

Controleer daarom wat er op je bureau ligt en gooi zonder enige aarzeling weg wat niet meer functioneert.

5. Nooit gedragen kleding

5. Nooit gedragen kleding

Freepik

Naarmate de jaren verstrijken, variëren modetrends, net als ons lichaam en onze smaak. Om deze reden kan het zijn dat je een kledingkast vol kleding hebt die je al een tijdje niet meer hebt gebruikt of die je niet mooi vindt.

Het is daarom tijd om te controleren wat je in je garderobe hebt en alleen die kleding te bewaren die je het afgelopen jaar daadwerkelijk hebt gedragen. De overige kun je weggooien, weggeven of doneren aan een goed doel.

Door je huis op te ruimen en overbodige voorwerpen zoals kapotte kabels, oude tijdschriften, beschadigde cd's, lege pennen en ongebruikte kleding te verwijderen, maak je niet alleen fysieke ruimte vrij, maar kun je ook een nettere en serenere omgeving creëren om in te leven. Door deze opruiming kun je je beter concentreren op de echt belangrijke dingen en verminder je de stress die verband houdt met rommel.

Advertisement