Een bezorger vindt een ontroerend briefje op zijn voorruit: “die woorden gaven me een goed gevoel"

Janine image
door Janine

15 Februari 2024

Een bezorger vindt een ontroerend briefje op zijn voorruit: “die woorden gaven me een goed gevoel"
Advertisement

Het kan gebeuren dat je een moeilijke periode doormaakt en de redenen kunnen heel verschillend zijn. Er is geen reden om je te schamen als je in moeilijkheden verkeert, integendeel, we moeten om hulp en steun vragen aan de mensen die het meest van ons houden.

Maar ook een onbekende kan vriendelijk en attent voor ons zijn: in dit verhaal hebben twee mensen een sterke empathie met elkaar ontwikkeld en het volgen van hun verhaal heeft de harten van veel mensen veroverd.

via Reddit

Het verhaal van de bezorger

Het verhaal van de bezorger

ChunkyBeann/Reddit

Het ontroerende voorval werd verteld door een bezorger: hij besloot zijn geweldige ervaring te delen met de internetgebruikers van een bekend forum, namelijk Reddit.

De man in kwestie vertelde dat hij uit een nogal delicate persoonlijke situatie kwam: “ik heb lange tijd thuis gezeten zonder te werken en ik heb een heel moeilijk moment meegemaakt. Nu ben ik weer een beetje op de been en ben ik begonnen met leveringen aan huis voor mensen als bezorger: ik breng ze eten en zelfs als de fooien in mijn zone niet zo geweldig zijn, kan ik rondkomen", onthulde de bezorger.

Vervolgens specificeerde hij in de post dat hij allerlei bestellingen accepteert, ongeacht het bedrag ervan (en dus het percentage van de fooi dat daaruit voortkomt): “ik geloof dat voedsel niet kan worden gedefinieerd als een luxegoed en dat iedereen dus het recht heeft om thuis een warme maaltijd te krijgen”, verklaarde hij.

Op een avond, terwijl de man aan het werk was, vond hij een briefje en een envelop op zijn voertuig en dat was de mooiste verrassing die hij had kunnen ontvangen!

Advertisement

De reactie van de gebruikers op de woorden van die klant

De reactie van de gebruikers op de woorden van die klant

ChunkyBeann/Reddit

Zowel het briefje als die envelop waren achtergelaten door een van zijn klanten, iemand die een ingewikkeld moment in zijn leven doormaakte: “ik zit in moeilijkheden. Het spijt me heel erg dat ik je geen fooi kan geven (om de waarheid te zeggen, had ik niet eens eten moeten bestellen), maar ik zal wat snoepjes voor je achterlaten! Nogmaals sorry", is te lezen op het briefje en in de envelop zaten inderdaad wat snoepjes.

De bezorger gaf toe dat hij ontroerd was en dat hij die persoon goed begreep, hij had zich zo'n scenario dan ook voorgesteld: "misschien kwam die klant thuis na een lange dienst, zag dat hij niet veel in de koelkast had en dus besloot hij zichzelf thuis te trakteren op een maaltijd en zijn laatste geld uit te geven". Sommige gebruikers gaven commentaar op de ontroerende episode.

"Je bent heel aardig en begripvol: maar weinigen zijn zo gevoelig en empathisch", schreef iemand, "je behoort tot een zeldzaam en onderhand bedreigd 'ras', ga zo door", schreef een ander, “iedereen, hoe blut hij of zij ook is, verdient het om te kunnen genieten van wat luxe. Ik ben ook in een financiële crisis beland. Het is zo mentaal belastend als je jezelf niet eens kunt trakteren op een fastfood maaltijd of iets dergelijks, wat een verlangen is en geen noodzaak", bekende weer een ander. Wat denk jij ervan?

Advertisement