De extravagante dresscode van een bruid verbijstert het web: "te veeleisend?".

Janine image
door Janine

09 Maart 2024

De extravagante dresscode van een bruid verbijstert het web: "te veeleisend?".
Advertisement

Kiezen hoe je je wilt kleden op een bruiloft kan een ingewikkelde beslissing zijn, omdat je de juiste balans wilt vinden tussen je persoonlijke stijl en het thema van de ceremonie.

Maar soms geven zelfs bruiden er hun eigen draai aan door een heel precieze lijst op te stellen van kleuren en het soort kleding dat is toegestaan op hun grote evenement.

Wat besloot de bruid van het verhaal over haar huwelijk?

Wat besloot de bruid van het verhaal over haar huwelijk?

Facebook/ That’s it, I’m wedding shaming

De kwestie gaat over een huwelijksuitnodiging die nogal wat opschudding veroorzaakte op Facebook, met name op de pagina “That's it...I'm wedding shaming”, vanwege de bijzondere verzoeken van de bruid met betrekking tot de dresscode.

De bruid specificeerde een zeer gedetailleerd kleurenpalet van 30 pasteltinten voor haar bruiloft en gaf aan dat spijkerbroeken ook zouden worden geaccepteerd als kledingstuk.

Deze keuze veroorzaakte een reeks gemengde reacties onder de leden van de groep: sommigen bekritiseerden de beslissing als te overdreven, terwijl anderen niet begrepen hoe zo'n specifiek verzoek kon samengaan met de aanvaarding van een casual kledingstuk zoals een jeans.

Sommigen verdedigden de keuze van de bruid met het argument dat het geven van een kleurenpalet de gasten zou kunnen helpen bij het kiezen van de meest geschikte kleding voor het grote evenement.

De discussie ging ook over het effect van sociale media, met name Instagram, op huwelijkstrends, waarbij bruidsparen hun bruiloften uniek willen maken door specifieke verzoeken te doen over de kleur en kledingstijl van de gasten.

Dit doet denken aan de influencer in Sydney, Pia Muehlenbeck, die in 2018 voor ophef zorgde met haar verzoek aan gasten om zich te houden aan een palet van “natuurlijke aardetinten”, wat aantoont hoe specifieke verzoeken over dresscode steeds gebruikelijker worden bij huwelijksceremonies.

Advertisement

Hoe moet je je kleden op een bruiloft?

Hoe moet je je kleden op een bruiloft?

Freepik

Als je bent uitgenodigd voor een bruiloft, hangt de keuze van de juiste outfit af van verschillende factoren.

Het is belangrijk om rekening te houden met het seizoen en te kiezen voor kleuren en stoffen die passen bij het klimaat. Bloemenpatronen en pastelkleuren zijn bijvoorbeeld perfect voor de lente en zomer, terwijl donkere kleuren en warmere stoffen beter passen bij de herfst en winter.

Het tijdstip van de bruiloft heeft ook invloed op de keuze van de kleding: meer sobere kleding en minder intense kleuren voor ceremonies overdag, terwijl je voor avondceremonies mag uitpakken met donkere kleuren en opvallende details.

Het soort evenement zal ook de formaliteit van de look bepalen: een strandbruiloft zal andere kleding vereisen dan een bruiloft in een kasteel of een elegante villa.

De kleur van de kleding moet zorgvuldig worden gekozen, waarbij wit wordt vermeden dat voor de bruid gereserveerd is, en zwart geschikt is afhankelijk van het tijdstip van de dag en het seizoen waarin de ceremonie plaatsvindt.

Tot slot kan de lengte van de jurk variëren van lang tot kort, tot een broek, afhankelijk van de persoonlijke stijl en het type bruiloft.

Het verhaal van de bruid die een gedetailleerd kleurenpalet koos voor haar grote evenement en zelfs een spijkerbroek als kledingoptie accepteerde, laat zien hoe moderne bruiloften kunnen worden beïnvloed door trends op sociale media en de wens van bruidsparen om hun grote dag op unieke en soms onverwachte manieren vorm te geven.

Advertisement